• Business

    Στον Στέλιο Ιωαννίδη το ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια

    • NewsRoom

    ξενοδοχείο la mirage


    Στον ξενοδοχειακό επιχειρηματία κ. Στέλιο Ιωαννίδη εκμισθώθηκε τελικά, το πρώην ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια, μετά την τελευταία διαγωνιστική διαδικασία. Ο κ. Ιωαννίδης διαχειρίζεται ακόμα τα ξενοδοχεία Acropolis Museum Hotel, Athens Diamond Hotel, Athens Status Suites, La Strada Hotel και Riviera Hotel στην Αθήνα και ευρύτερα στην Αττική.

    Ο Στέλιος Ιωαννίδης, ξενοδοχειακός επιχειρηματίας

    To ενδιαφέρον για τη μίσθωση του ξενοδοχείου ήταν περιορισμένο, τελικά, όμως, ο στόχος για το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, που είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, επιτεύχθηκε,ενώ η χρονική διάρκεια της μίσθωσης έχει ορισθεί στα σαράντα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο είναι κλειστό από το 2008.

    Αναλυτικά, ο μισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να επενδύσει τουλάχιστον πέντε εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου. Όπως διευκρινίζεται, το κόστος της επένδυσης δεν αφορά σε δαπάνες για την εγκατάσταση εξοπλισμού για τη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας, αλλά σε εργασίες ανακατασκευής,διαρρύθμισης ανακαίνισης και επισκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων, τη συντήρηση ή την αντικατάσταση του μηχανολογικού, ηλεκτρολογικού και μηχανικού εξοπλισμού του μισθίου κλπ.

    Επιπλέον, τη δεύτερη δεκαετία της μίσθωσης και κάθε δέκα χρόνια θα πρέπει να γίνεται επιπλέον επένδυση ύψους ενός εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση και συντήρηση του μισθίου.

    Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 9.392 τ.μ., είναι αντικειμενικής αξίας 6,24 εκατ. ευρώ και αποτελείται από το πρώην οκταώροφο ξενοδοχείο La Mirage, το κατάστημα του ισογείου ορόφου με πρόσοψη επί της οδού Κοτοπούλη 3 και το κατάστημα του ισογείου ορόφου συνεχόμενο του ανωτέρω και στο βάθος αυτού, με είσοδο/έξοδο επί της στοάς του κτιρίου.

    Πηγή: www.tornosnews.gr

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Jumbo: «Buy» και τιμή-στόχος στα 18,1 ευρώ από τη Eurobank Equities

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα ελληνικό ξενοδοχείο στα 20 καλύτερα του κόσμου! (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγωνία για το Ελληνικό. Περιμένοντας το προεδρικό διάταγμα



    ΣΧΟΛΙΑ