• Business

    Στην αντεπίθεση η Μίνα Καρέλια: «Δεν ζητάμε συμμετοχή στη διοίκηση, ζητάμε διαφάνεια και έλεγχο παντού»

    Βικτωρία Καρέλια, ο Ανδρέας και ο Στάθης Καρέλιας

    Από αριστερά: Βικτωρία Καρέλια, Ανδρέας και Στάθης Καρέλιας


    Το γάντι αποφάσισαν να σηκώσουν η Μίνα και η Ιωάννα Καρέλια, μετά τη νέα ανακοίνωση της Ινούς Καρέλια που αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή διαμάχη γύρω από την καπνοβιομηχανία.

    Πηγές από το περιβάλλον της κας Μίνας και Ιωάννας Καρέλια μιλώντας στο mononews.gr υπογραμμίζουν πως «ουδέποτε έθεσαν θέμα συμμετοχής τους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αλλά ούτε και έχουν χάσει τον ύπνο τους επειδή δεν συμμετέχουν σε αυτό».

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως το μήνυμα που θέλει να στείλει η ισχυρή μειοψηφία και κάτοχος του 45% της εταιρείας, είναι «διαφάνεια και έλεγχος παντού» ενώ για μια ακόμη φορά προειδοποιούν τη διοίκηση πως «αν δεν δοθεί η πληροφόρηση και ο έλεγχος οικειοθελώς θα υπάρξει άμεσα προσφυγή στη Δικαιοσύνη».

    Τέλος εκφράζουν την απορία με ποια ιδιότητα μιλάει η Ινώ Καρέλια, αφού όπως λένε «δεν έχει καμία μετοχή της Καρέλιας στο όνομά της (!)».

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες η Ινώ Καρέλια με ανακοίνωσή της -τη δεύτερη μέσα σε διάστημα λίγων ημερών- κατηγόρησε την Μίνα και Ιωάννα Καρέλια για την στάση τους απέναντι στους Ανδρέα, Στάθη και Βικτώρια, λέγοντας πως η αξίωση της μειοψηφίας να μετέχει στη διοίκηση «δεν μπορεί να εκβιαστεί με σκιές στη διαχείριση, για να εκτίθεται η εταιρεία και η διοίκησή της».

    Να σημειωθεί ότι η Ινώ Καρέλια είναι κόρη ενός εκ των συνιδρυτών της εταιρείας Ιωάννη Καρέλια.

    Το χρονικό της ρήξης

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δυο εβδομάδες στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Καρέλιας, η χήρα του Κωνσταντίνου Καρέλια, Μίνα και η κόρη της Ιωάννα αποφάσισαν να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση με τους Ανδρέα, Στάθη και Βικτώρια, στενούς συγγενείς τους και κατόχους του πλειοψηφικού ποσοστού της «Καρέλιας» με 50%.

    Συγκεκριμένα, μέσω των δικηγόρων τους έθεσαν ερωτήματα για την δραστηριοποίηση της εταιρείας μέσω θυγατρικών και για τις συναλλακτικές σχέσεις της μητρικής εταιρείας με τις θυγατρικές της, καθώς και ζητήματα που άπτονται σε χορηγηθέντα δάνεια και στα αποθεματικά της εταιρείας.

    Παράλληλα, απείχαν από την ψηφοφορία επί του συνόλου των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης, όπως η έγκριση των αιτήσεων και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, η απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα τους κ.λ.π.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχίζεται ο πόλεμος στην οικογένεια Καρέλια– Νέα ανακοίνωση της Ινούς Καρέλια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Η Ινώ Καρέλια κάνει λόγο για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των μετόχων της Καρέλιας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πηγές Καρέλια στο mononews.gr: «Δεν σχολιάζουμε κινήσεις μετόχων»



    ΣΧΟΛΙΑ