• Business

    Καρέλια: Τίτλοι τέλους από τον Άρειο Πάγο στην πολύχρονη αντιδικία Ινούς-Κωνσταντίνου και κληρονόμων

    • NewsRoom
    Καπνοβιομηχανία Καρέλια

    Καπνοβιομηχανία Καρέλια


    Τίτλους τέλους στην πολύχρονη αντιδικία της Ινούς Καρέλια με τον αδελφό της, Κωνσταντίνο, και τις κληρονόμους αυτού έβαλε, με απόφασή του, ο Άρειος Πάγος.

    Η Ινώ Καρέλια, αδελφή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Ι. Καρέλια, Αντιπροέδρου της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια Α.Ε., είχε ασκήσει, 17 χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα της, αγωγή στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας κατά του αδελφού της, με την οποία προέβαλε κληρονομικά δικαιώματα επί των μετοχών της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ, τις οποίες είχε κληρονομήσει ο αδελφός της με βάση την διαθήκη του πατέρα τους, Ιωάννη Καρέλια.

    Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Κωνσταντίνου Καρέλια, η δίκη συνεχίστηκε εναντίον της συζύγου και της κόρης του, οι οποίες και κληρονόμησαν τις μετοχές. Εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 126/2014 Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή.

    Η Ινώ Καρέλια άσκησε έφεση. Εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 54/2017 Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, με την οποία απορρίφθηκε η έφεση και επικυρώθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου. Η Ινώ καρέλια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο κατά της αποφάσεως του Εφετείου Καλαμάτας με αίτηση αναιρέσεως. Ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθ. 455/2021 Απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναιρέσεως της Ινούς Καρέλια.

    Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου απορρίπτεται αμετάκλητα η αγωγή και περατώνεται μία πολύχρονη αντιδικία.

    Ο Καθηγητής Θεόδωρος Σ. Λύτρας εκπροσώπησε τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καρέλια και μετά τον θάνατό του, τη σύζυγο του εκλιπόντος, Μίνα, και την κόρη του, Ιωάννα.



    ΣΧΟΛΙΑ