• Business

    Singapore Airlines: Δίνει 13,8 δισ. δολ για παραγγελία αεροσκαφών Boeing

    • NewsRoom
    Singapore Airlines


    Σε υπογραφή συμφωνίας με τη Boeing προχώρησε η αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines (SIA) για την παραγγελία 20 αεροσκαφών 777-9 και 19 αεροσκαφών 787-10, στο πλαίσιο περαιτέρω αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του στόλου της κατά την επόμενη δεκαετία.

    Η συμφωνία υπογράφηκε στις 23 Οκτωβρίου (βάσει ζώνη ώρας ΗΠΑ) στο Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια τελετής και παρουσία του Προέδρου της Αμερικής, Donald Trump, και του Πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης, Lee Hsien Loong. Η υπογραφή αυτή οριστικοποιεί τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί το Φεβρουάριο 2017 με τη μορφή επιστολής προθέσεων.

    Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς SIA ο Διευθύνων Σύμβουλος, Goh Choon Phong, και ο Πρόεδρος, Peter Seah. Από πλευράς Boeing ο Kevin McAllister, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes, και ο Dinesh Keskar, Αντιπρόεδρος, Asia Pacific & India Sales της Boeing Commercial Airplanes.

    Η συμφωνία αγοράς περιλαμβάνει 39 οριστικές παραγγελίες, καθώς και δικαίωμα έξι εναλλακτικών για κάθε τύπο αεροσκάφους, το οποίο αν εξασκηθεί, διευρύνει τη συμφωνία σε 51 αεροσκάφη. Οι οριστικές παραγγελίες αποτιμώνται σε 13,8 δισεκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια, βάσει των τιμών καταλόγου που έχει δημοσιεύσει η Boeing.

    «Η SIA αποτελεί πελάτη της Boeing εδώ και πολλές δεκαετίες. Είμαστε ευτυχείς που οριστικοποιούμε αυτή τη σημαντική παραγγελία για αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, η οποία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη λειτουργία ενός στόλου σύγχρονου και αποτελεσματικού στην εξοικονόμηση καυσίμων» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SIA, Goh Choon Phong.

    «Αυτά τα νέα αεροσκάφη θα προσφέρουν επίσης στον Όμιλο SIA νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, επιτρέποντάς μας να επεκτείνουμε το δίκτυό μας και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές στους πελάτες μας».

    Τα αεροσκάφη 777-9 προορίζονται κυρίως για διαδρομές μακρινών αποστάσεων και η παράδοση τους αναμένεται από το οικονομικό έτος 2021/22. Τα αεροσκάφη 787-10 θα εξυπηρετούν διαδρομές μεσαίων αποστάσεων με αναμενόμενη παράδοση από το οικονομικό έτος 2020/21.

    Η SIA πρόκειται να παραλάβει τα πρώτα παγκοσμίως αεροσκάφη 787-10 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, στο πλαίσιο συμφωνίας του 2013 με την Boeing για 30 αεροσκάφη.

    «Η Boeing και η Singapore Airlines υπήρξαν στενοί συνεργάτες από τις πρώτες πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας πριν από 70 χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την οριστικοποίηση της αγοράς 20 αεροσκαφών 777X και 19 επιπλέον αεροσκαφών 787-10 Dreamliner», δήλωσε ο Kevin McAllister, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes».

    «Η παραγγελία της Singapore Airlines καταδεικνύει τις κορυφαίες δυνατότητες των αεροσκαφών ευρείας ατράκτου της Boeing. Ανυπομονούμε να τους παραδώσουμε το πρώτο αεροσκάφος 787-10 το επόμενο έτος»

    Η SIA λειτουργεί περισσότερα από 50 σύγχρονα αεροσκάφη Boeing 777. Οι θυγατρικές της SilkAir, Scoot και SIA Cargo επίσης διαθέτουν αεροσκάφη της Boeing, με τα μοντέλα 737 MAX 8 και 737-800, 787-8 / 9 και 747-400 Freighter να εξυπηρετούν αντίστοιχα τα δρομολόγια τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αύξηση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τον Σεπτέμβριο
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταθέτες εξωτερικού: Τα στοιχεία έφτασαν. Πως θα αξιοποιηθούν
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Έδιναν δάνεια σε τεχνικές εταιρίες με Φιλιππινέζες προέδρους



    ΣΧΟΛΙΑ