• Business

    Πλησιάζει στον ΠΗΓΑΣΣΟ ο Ιβάν Σαββίδης; Νταβιτιάν και Μπόμπολας παρουσίασαν στις τράπεζες το μεγάλο σχέδιο

    ΔΟΛ

    Ιβάν Σαββίδης. Επιχειρηματίας


    Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πως προχωρά το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για την απόκτηση της ΠΗΓΑΣΣΟΣ. Το απόγευμα της Πέμπτης, πληροφορίες ανέφεραν πως το υψηλόβαθμο στέλεχος το Ομίλου Σαββίδης, Αρτούρ Νταβιτιάν, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Φώτη Μπόμπολα. Στην ίδια συνάντηση φαίνεται πως παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των πιστωτριών τραπεζών.

    Οι δύο πλευρές φαίνεται πως παρουσίασαν στους τραπεζίτες την συμφωνία που έχουν καταλήξει, ενώ αποδέχθηκαν τους όρους, ιδιαίτερα αυστηρούς, που έθεσαν οι τράπεζες για να μπορέσουν να αποδεχθούν τη συμφωνία. Τα δάνεια του Πηγάσου μαζι με την θυγατρική του Ίριδα αγγίζουν τα 220 εκατ ευρώ .

    Ο Ιβάν Σαββίδης δηλώνει έτοιμος να αναλάβει δάνεια που φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ και ανήκουν στην ΠΗΓΑΣΟΣ. Παράλληλα, φαίνεται πως θα εισφέρει 20 εκατ. ευρώ στην εταιρεία.

    Οι τράπεζες θα πάρουν στην κατοχή τους τα ακίνητα του ομίλου της ΠΗΓΑΣΟΣ αξίας 50 εκατ. ευρώ , ενώ θα διαγράψουν οφειλές περίπου 70 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία, είναι να τεθεί σε ισχύ η νομοθετική κάλυψη των τραπεζικών στελεχών για τις διαγραφές δανείων σε επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις.

    Βέβαια για να έχει νόημα η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον Πήγασο θα πρέπει να εξαγοράσει και τον ΔΟΛ καθώς οι δυο εταιρίες κατέχουν σημαντικό ποσοστό των μετοχών του  Mega channel που είναι και το μεγάλο asset των δυο ομίλων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρυσός: Νέα πτώση σημείωσε η τιμή του. Επιβεβαίωση της Goldman Sachs

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιβάν Σαββίδης: «Νίκη του Τσίπρα η συζήτηση για την ΣΕΚΑΠ στην Βουλή»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έφερε 4ο μνημόνιο χωρίς λεφτά – Καραμπινάτη διαπλοκή η τροπολογία για Σαββίδη (video)



    ΣΧΟΛΙΑ