ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί έχουν κέφια JUMBO, AEM και Intralot, το τσακάλι της αγοράς, το ράλι της Metlen, η dream team του Πιερ, το «γκελ» του Άδωνι, οι νέες business του Δέτση, και η ιστορία μιας ερώτησης για τον Greg
Σημαντική αύξηση των εσόδων του κατέγραψε ο όμιλος Jumbo για την οικονομική χρήση Ιούλιος 2016-Ιούνιος 2017. Ο όμιλος του Απόστολου Βακάκη κατέγραψε αύξηση στις πωλήσεις του κατά 6,88%, διαμορφούμενες στα 681,43 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τα 637,56 εακτ. ευρώ της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου. Το αποτέλεσμα είναι μέσα στις αρχικές προβλέψεις τις εταιρείας που υπολόγιζε πως οι πωλήσεις θα κυμανθούν από 4 έως 7%.
Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις του Ομίλου στην Ελλάδα – που περιλαμβάνουν τα καταστήματα στην Ελλάδα, το ηλεκτρονικό κατάστημα και τις εξαγωγές προς συνεργάτες της Jumbo (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία) – σημείωσαν αύξηση περίπου 1,5%. Αντίστοιχα, τα καταστήματα στην Κύπρο καταγράφηκε αύξηση τζίρου περίπου 2%.
Εντυπωσιακή συνεχίζεται να είναι η αύξηση των πωλήσεων στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία όπου σημείωσαν διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων της τάξεως του 36% και 24% αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου, για την οικονομική χρήση Ιούλιος 2016- Ιούνιος 2017, η αρχική εκτίμηση της διοίκησης για τις πωλήσεις ανέφερε ότι θα κυμανθούν μεταξύ 4% έως 7%.
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης o Όμιλος πρόσθεσε δύο καταστήματα. Ένα ενοικιαζόμενο υπέρ- κατάστημα τον Νοέμβριο του 2016 στη Stara Zagora, στη Βουλγαρία (11.000 τ.μ. περίπου), ενώ στην εκπνοή της χρήσης ξεκίνησε η λειτουργία ενός ιδιόκτητου καταστήματος στην Κωστάντζα της Ρουμανίας (16.000 τ.μ. περίπου).
Το δίκτυο καταστημάτων Jumbo σήμερα αριθμεί 73 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 8 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr . Η εταιρεία μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε πέντε χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία).
Επιπλέον, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο Όμιλος Jumbo παρά τη περίπλοκη οικονομική συγκυρία και την γενικότερη αβεβαιότητα, συνεχίζει να επενδύει στο εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα. Οι επενδύσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται και αναμένεται το δίκτυο καταστημάτων αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 25 την επόμενη πενταετία. Μέχρι τον Ιούνιο του 2018 αναμένεται να λειτουργήσουν τρία νέα ιδιόκτητα υπέρ – καταστήματα στη Ρουμανία ενώ κατά το ίδιο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και ένα καινούργιο υπέρ-κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.
Η έναρξη λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων, η αύξηση των πωλήσεων του ήδη υπάρχοντος δικτύου σε Ρουμανία αλλά και Βουλγαρία με διψήφιο ρυθμό καθώς και η σταθεροποίηση της Ελλάδας και Κύπρου εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν έτσι ώστε οι πωλήσεις του Ομίλου για την νέα οικονομική χρήση να αυξηθούν με ρυθμό μεταξύ 6% και 9%. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη σε επίπεδο Ομίλου προϋπολογίζεται να διατηρηθούν στα επίπεδα της χρήσης που έληξε 30.06.2017 καθώς εκτιμάται ότι το μικτό περιθώριο θα επηρεαστεί αρνητικά από την αύξηση του μεταφορικού κόστους που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Οικονόμου: Θρίαμβος στο δικαστήριο – Άνοδος της μετοχής του κατά 7%
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: MIG: Εγκρίθηκε η έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολόγου ύψους έως 460 εκατ. ευρώ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί η Jumbo θεωρείται η χρυσή μετοχή των διεθνών και Ελληνικών funds
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Microsoft: Με δεσμεύσεις απέφυγε τη βαριά «καμπάνα» από ΕΕ για την ομαδοποίηση Teams-Office
- Μαρινάκης: Έμμεση αύξηση μισθών από την 1η Ιανουαρίου φέρνει το πακέτο της ΔΕΘ
- Κεφαλογιάννη: Το 2025 ξεκίνησε με διψήφια αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό – Στόχος η τουριστική σεζόν να διαρκεί όλο το χρόνο
- Ισραήλ σε Κατάρ στη συνεδρίαση ΟΗΕ: Η ιστορία δεν θα είναι επιεικής με τους συνένοχους της τρομοκρατίας
