• Business

    Θεόδωρος Βενιάμης: Η νέα στρατηγική κίνηση του εφοπλιστή

    Θεόδωρος Βενιάμης

    Θεόδωρος Βενιάμης, εφοπλιστής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστων


    Ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης, όπως όλα δείχνουν, επέστρεψε στο παιχνίδι των αγοραπωλησιών, προχωρώντας σε μια σημαντική επένδυση. Ναυτιλιακοί κύκλοι αναφέρουν ότι η Golden Union, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή και προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), αγόρασε το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize Cape Frontier (χωρητικότητας 180.200-dwt και κατασκευής 2006).

    Σύμφωνα με τους brokers, ο εφοπλιστής έχει καταβάλει στην ιαπωνική ναυτιλιακή Shoei Kisen το ποσό των 17,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση του Cape Frontier.

    Ωστόσο, πηγές από το περιβάλλον του Θεόδωρου Βενιάμη, τονίζουν πως δεν είναι ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσουν αν έχει πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αγορά.

    Οι brokers αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αγοραπωλησία δεν θέτει νέο υψηλό για τις τιμές των μεταχειρισμένων πλοίων τύπου capesize, καθώς η συμφωνία αυτή ενδέχεται να έλαβε χώρα πριν από κάποιες βδομάδες.

    bulker ξηρό φορτίο ναυτιλίαΑν αυτή η εκτίμηση είναι έγκυρη, η τιμή των 17,2 εκατ. δολ. -που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ευνοϊκή για τον εφοπλιστή- είναι πλέον λιγότερο ελκυστική.

    Ο κ. Βενιάμης έχει στόλο που αποτελείται από 43 bulkers διαφόρων τύπων -όπως capesizes και supramaxes- τα οποία διαχειρίζεται η ναυτιλιακή του Golden Union, σύμφωνα με τα στοιχεία της online πλατφόρμας ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue.

    Η συμφωνία που φέρεται να έκλεισε ο πρόεδρος της ΕΕΕ προέκυψε στο τέλος μιας εβδομάδας κατά την οποία η spot αγορά των πλοίων τύπου capesize δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, αλλά τελείωσε με κάποιες θετικές κινήσεις στην αγορά των futures, σύμφωνα με την Clarksons Platou Securities.

    Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την τρίτη στη σειρά εξαγορά bulker από τη Golden Union για την φετινή χρονιά, έπειτα από εκείνες ενός capesize και ενός post-panamax τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αντίστοιχα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θεόδωρος Βενιάμης: Αρκετά πιθανό πλέον ένα ναυτιλιακό «Grexit»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές έδωσαν τα ρέστα τους σε αγορές πλοίων στο α’ εξάμηνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πλοίο Έλληνα εφοπλιστή επισχέθηκε στη Σιγκαπούρη



    ΣΧΟΛΙΑ