• Business

    SHIPPING FOCUS: «Χτύπησε» τάνκερ-θηρίο ο Αδάμ Πολέμης;

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής New Shipping ναυτιλία

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής New Shipping


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Στη New Shipping VLCC της Euronav;

    Η ναυτιλιακή New Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Αδάμ Πολέμη, φέρεται να έχει κατοχυρώσει για το στόλο της το δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC TI Topaz (χωρητικότητας 319.430-dwt και κατασκευής 2002) που ανήκε στη βελγικών συμφερόντων Euronav, για το ποσό των 21,1 εκατ. δολ., σύμφωνα με τους brokers. Αν η εξαγορά επαληθευτεί, τότε θα πρόκειται για το 12ο VLCC που κατέχει ο κ. Πολέμης.

    Δύο νέα ναυλοσύμφωνα για τη Diana Shipping

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Δύο νέες συμφωνίες ναύλωσης εξασφάλισε η ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του Συμεών Παληού, για τα φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου Astarte (χωρητικότητας 81.513-dwt και κατασκευής 2013) και Erato (χωρητικότητας 74.444-dwt και κατασκευής 2004) με τις εταιρείες Glencore και Phaethon International αντίστοιχα. Η Diana εκτιμά ότι τα ακαθάριστα έσοδα από την ελάχιστη διάρκεια των χρονοναυλώσεων -που είναι οι 14 και οι 5 μήνες αντίστοιχα- θα ανέλθουν στο ποσό των 4,76 εκατ. δολαρίων.

    Μειώθηκαν τα κέρδη της Sincere Navigation το Q1 του 2017

    Περιορίστηκαν τα κέρδη της ταϊβανικής ναυτιλιακής Sincere Navigation κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017, τα οποία ανήλθαν στα 6,82 εκατ. δολ., έναντι 12,9 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, γεγονός που αποδίδεται στην πτώση του τζίρου, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 28,6 εκατ. δολ., έναντι 32 εκατ. δολ. το Q1 του 2016.

    Νέα MR tankers για τη Union Maritime

    Η ναυτιλιακή Union Maritime -με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο– προχώρησε στην παραγγελία 2 νέων δεξαμενόπλοιων τύπου MR στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard με το συμβόλαιο να περιλαμβάνει και options για την κατασκευή ακόμη δύο ίδιας χωρητικότητας. Αν εξασκηθούν και οι 2 options, τότε το συνολικό κόστος και για τα 4 MRs θα αγγίξει τα 128 εκατ. δολάρια.

    Εξαγόρασε aframax tanker η Avin

    Στη ναυτιλιακή Avin International, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, πούλησε το δεξαμενόπλοιο τύπου aframax BLS Ability (χωρητικότητας 84.999-dwt και κατασκευής 2002) η Blue Lines Shipping (με έδρα το Ντουμπάι), για το ποσό των 9 εκατ. δολαρίων. Η τιμή αυτή ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις των brokers.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Παρασκευή (26/5/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 912 (-6)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1591 (-4)
    • Baltic Panamax index (BPI): 845 (-3)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 721 (-7)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 469 (-4)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Προκοπίου: Νέες εξελίξεις με την είσοδο της Dynagas στην αγορά των FSRU

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και τρίτο VLCC παρήγγειλε η Enesel (οικογένεια Λαιμού)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χ. Βαφειάς: Ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών με έσοδα-ρεκόρ η StealthGas



    ΣΧΟΛΙΑ