• Business

    Πλοίο Έλληνα εφοπλιστή επισχέθηκε στη Σιγκαπούρη

    Merchant Marine Management

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου post-panamax Americana της ναυτιλιακής Merchant Marine Management είναι χωρητικότητας 91.941-dwt και κατασκευής 2010


    Η τράπεζα HSH Nordbank προχώρησε στην επίσχεση ενός φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου post-panamax που ανήκει στο στόλο της ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής Merchant Marine Management.

    Ο λόγος για το bulker Americana (χωρητικότητας 91.941-dwt και κατασκευής 2010), το οποίο επισχέθηκε στη Σιγκαπούρη από την τοπική δικηγορική εταιρεία Dentons Rodyk & Davidson LLP.

    Η πιστώτρια τράπεζα HSH Nordbank ισχυρίζεται ότι οι οφειλές της ελληνικής ναυτιλιακής, ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 34,3 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που εξέτασε η TradeWinds.

    Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα AIS, το πλοίο βρίσκεται επί του παρόντος στην γιάρδα Pioneer της Keppel Corp. στη θέση 01 ° 30.62’N, 103 ° 67.09’E.

    Η online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue προσδιορίζει την αξία του εν λόγω bulker (που έχει κατασκευαστεί στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Sundong), περίπου στα 16,4 εκατ. δολάρια.

    Πρόκειται για τη δεύτερη καταγεγραμμένη εμπλοκή της Merchant Marine Management σε νομικούς μπελάδες, καθώς είχε κατηγορηθεί ξανά για ληξιπρόθεσμα χρέη κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο χρόνων.

    Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2015, το ίδιο φορτηγό πλοίο είχε επισχεθεί στην Ινδία από μια ουκρανική ναυτιλιακή ένεκα μιας διαφωνίας σχετικά ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς για bunkers. Τότε, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας Γκουτζαράτ, ο δικαστής Vipul M Pancholi είχε διατάξει την επίσχεση του Americana μετά από μήνυση που είχε καταθέσει η Phaethon International.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Τσαντάνης: Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα έσοδα της Seanergy Maritime μέσα σε ένα χρόνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος πρόεδρος του UK Defence Club ο Πέτρος Παππάς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ