• Business

    Δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της HSH Nordbank περιμένει η διοίκηση της τράπεζας


    Δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της γερμανικής τράπεζας HSH Nordbank περιμένει έως τα τέλη του μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Stefan Ermisch, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι δε θα χρειαστεί να οδηγηθεί σε διάλυση.

    Ο Ermisch δήλωσε στο οικονομικό περιοδικό Wirschaftswoche ότι υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι και εξέφρασε την ελπίδα του για “πειστικές” προσφορές που θα γίνουν για την εξαγορά της HSH Nordbank, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τουλάχιστον τρία funds ενδιαφέρονται για την τράπεζα.

    Είμαστε πολύ κοντά σε μία οικονομικά λογική λύση”, δήλωσε ο Ermisch.

    Η HSH Nordbank επλήγη βαριά από τη ναυτιλιακή κρίση, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και να χρειαστεί η παρέμβαση του γερμανικού Δημοσίου με κεφάλαια ύψους άνω των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ για να διασωθεί. Πλέον, οι ιδιοκτήτες της, που είναι τα γερμανικά κρατίδια της Σιλεσίας-Χόλσταϊν και του Αμβούργου, πρέπει να προχωρήσουν στην αποκρατικοποίησή της το αργότερο έως τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2018, στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας για τις κρατικές ενισχύσεις.

    Σύμφωνα με τον Ermisch, η τράπεζα περιόρισε τις απώλειές της από δάνεια στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ αναμένει ότι μέχρι το τέλος του 2018 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα μειωθούν στα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα μισά περίπου καλύπτονται από προβλέψεις.

    Ωστόσο, ο ίδιος εκτίμησε ότι η ναυτιλία παραμένει “επίμονα δύσκολη”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Αγγελικούση: Η Pantheon Tankers επωφελείται από την άνοδο στην αγορά των VLCCs

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η Arctic Securities χαμηλώνει τις προσδοκίες για VLCCs και supramaxes

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανησυχία στην παγκόσμια ναυτιλία: Στόχος κυβερνοεπίθεσης και η BW Group



    ΣΧΟΛΙΑ