• Business

    Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών καλεί τους Έλληνες εφοπλιστές στο Λονδίνο: Το Brexit είναι ευκαιρία!

    John Hayes - Minister of Transportation


    Την ώρα που η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε, στη διαδικασία ψήφισης κατ’ άρθρο, το σχέδιο νόμου για τη διακοπή των πολιτικών, οικονομικών και νομικών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για το επόμενο στάδιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας γύρω από το Brexit (τη συζήτηση και την ψήφιση στο σύνολο), ο υπουργός μεταφορών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, John Hayes, απηύθηνε -έμμεσο- κάλεσμα προς τους Έλληνες εφοπλιστές να στηρίξουν την ναυτιλία της Βρετανίας.

    Συγκεκριμένα ο Hayes θεωρεί πως το  Brexit θα είναι μια ευκαιρία για την ναυτιλιακή βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, με την κυβέρνηση να δηλώνει έτοιμη να στηρίξει τον κορυφαίο τομέα της χώρας.

    Οι ναυτιλιακές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου αξίζουν πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια για την οικονομία και ο υπουργός μεταφορών θεωρεί την Διεθνή Εβδομάδα Ναυτιλίας του Λονδίνου (11 έως 15 Σεπτεμβρίου) ως μια ευκαιρία να ενθαρρύνει τις επενδύσεις, να προσφέρει εμπορικές ευκαιρίες και να προσελκύσει νέες επιχειρήσεις από το εξωτερικό.

    Κάλεσμα στους Έλληνες εφολιστές

    Ο Hayes, σε δηλώσεις του στο TradeWinds, υποστηρίζει πως οι ξένοι εφοπλιστές συνεισφέρουν μέγιστα στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και αναφέρει πως καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε η μεταφορά τους στο νέο σύστημα -που θα ισχύει έπειτα από την ολοκλήρωση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρώπη- να είναι όχι μόνο ομαλή αλλά και παροτρυντική για μελλοντικές επενδύσεις.

    Στη συνέχεια των δηλώσεων του ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση  είναι ενήμερη σχετικά με τους ξένους εφοπλιστές που εγκαταλείπουν τη χώρα. Μάλιστα, όπως επισήμανε με νόημα, μία μελέτη δείχνει πως περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες εφοπλιστές σκέφτονται να μεταφέρουν τις έδρες των ναυτιλιακών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Παρόλο που δεν μπαίνει σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ο Hayes αναφέρει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να στηρίζει τις επενδύσεις στον ναυτιλιακό τομέα.

    «Είμαστε περήφανοι για τη ναυτιλιακή μας βιομηχανία», είπε. «Περήφανοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση, αλλά ποτέ δεν εφησυχάζουμε. Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να κάνουμε το ναυτικό μας μέλλον τόσο λαμπρό όσο το ναυτικό μας παρελθόν».

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε υψηλό 34 μηνών ο Baltic Dry Index με… κινέζικο δάκτυλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάριος Ηλιόπουλος: Χρυσές business για τον εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Στέλεχος της Danaos Shipping έφυγε από τη ζωή



    ΣΧΟΛΙΑ