• Business

    Καινούργιο ταχύπλοο για την Red Funnel

    Red Funnel


    Σε παραγγελία ενός νέου ταχύπλοου πλοίου, προχώρησε η βρετανική εταιρεία Red Funnel, η οποία εξυπηρετεί τη γραμμή Southampton-West Cowes, από μία τοπική γιάρδα.

    Το καινούργιο καταμαράν, θα ονομάζεται Red Jet 7, αναμένεται να κοστίσει 9.1 εκατομμύρια δολάρια και η παράδοση του, από τα ναυπηγεία Wight Shipyard, υπολογίζεται εντός του 2018.

    Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό deal του βρετανικού ναυπηγείου που βρίσκεται στο νησί Wight, έπειτα από την εξαγορά του, τον Ιούλιο, από μία κοινοπραξία συνταξιοδοτικών ταμείων του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά.

    Όπως δήλωσε o Kevin George, CEO της Red Funel, «μόλις το Red Jet 7 ενταχθεί στο στόλο μας το προσεχές καλοκαίρι, θα έχουμε τρία μεγάλα σύγχρονα Red Jets, ικανά να μεταφέρουν 277 επιβάτες με άνεση και κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Αύξηση κατά 51% της χωρητικότητας των υπηρεσιών της Red Jet».

    Σημειώνεται πως το ταχύπλοο, θα είναι εφοδιασμένο με τέσσερις κύριες μηχανές ντίζελ της σειράς MTU 2000, καθεμία από τις οποίες θα συνδέεται με τις jet απολήξεις Hamilton HM571. Με αυτόν τον τρόπο και η κατανάλωση καυσίμου θα μειωθεί αλλά και τα επίπεδα αξιοπιστίας του Red Jet 7 θα είναι υψηλά, όπως δήλωσε η ναυτιλιακή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Προκοπίου: Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τα μερίσματα της Dynagas LNG

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «BLUE STAR PATMOS» : Σε ναυπηγείο στο Πέραμα με τη βοήθεια ρυμουλκών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψήφο εμπιστοσύνης στον Fredriksen δίνουν οι αναλυτές

     



    ΣΧΟΛΙΑ