• Business

    Γιώργος Οικονόμου: Πού θα επενδύσει 100 εκατ. δολ. – Πτώση της μετοχής του κατά 7%

    Γιώργος Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Σε μία νέα στρατηγική κίνηση προχωράει η ναυτιλιακή εταιρεία DryShips, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει μία προσφορά πώλησης δικαιωμάτων αγοράς μετοχών, συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ειδικότερα, όπως είχε γράψει το mononews.gr, ο κ. Οικονόμου είχε συμφωνήσει πρόσφατα να εξαγοράσει επιπλέον κοινές μετοχές της ναυτιλιακής του μετά το τέλος της αμφιλεγόμενης συνεργασίας του με το καναδέζικο fund Kalani Investments, χωρίς να χρειάζεται ο ίδιος να καταβάλει μετρητά αλλά -αντίθετα- να παραχωρήσει το 49% που κατείχε στο pool της Heidmar, μιας εταιρείας με έδρα το Κονέκτικατ των ΗΠΑ που εξειδικεύεται στην εμπορική διαχείριση δεξαμενόπλοιων.

    Οικονόμου

    Έτσι, ο κ. Οικονόμου έλαβε 36 εκατ. μετοχές της ναυτιλιακής του στην τιμή των 2,75 δολ./τεμάχιο, ενώ η DryShips θα αποπληρώσει επίσης 27 εκατ. δολάρια χρέους προς εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή.

    Η νέα αυτή συμφωνία ακόμη προβλέπει ότι οι κάτοχοι κοινών μετοχών της εισηγμένης στον NASDAQ ναυτιλιακής θα μπορούν να συμμετάσχουν στο εν λόγω offering δικαιωμάτων για την αγορά μετοχών της DryShips αξίας 100 εκατ. δολ. στην τιμή των 2,75 δολ./τεμάχιο.

    Επιπλέον σημειώνεται πως κάθε νόμιμος κάτοχος δικαιωμάτων θα έχει τη δυνατότητα αγοράς μέχρι και 1.526 κοινών μετοχών και θα μπορεί να εξαγοράσει και επιπλέον μετοχές.

    Ο Έλληνας εφοπλιστής έχει επίσης δεσμευθεί -μέσω του επενδυτικού οχήματος Sierra Investments, το οποίο ελέγχεται από τον ίδιο και είναι ανάδοχος του offering- να αγοράσει τον αριθμό των μετοχών που δεν κατέχουν ήδη οι υπόλοιποι μέτοχοι της ναυτιλιακής. Η DryShips τόνισε επίσης πως η Sierra Investments δεν θα θα λάβει κάποιο χρηματικό ποσό ως τέλος για την παροχή αυτής της δέσμευσης.

    Όπως ανακοινώθηκε, τα ακαθάριστα έσοδα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση πλοίων, την αποπληρωμή χρεών και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Αξίζει να αναφέρουμε πως χθες Τρίτη (29/8) ολοκληρώθηκε και το deal του εφοπλιστή, που αφορούσε την πώληση του ποσοστού συμμετοχής του στο κοινοπρακτικό σχήμα (pool) της Heidmar.

    Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, ο εφοπλιστής συμφώνησε να απέχει για ένα εξάμηνο από οποιαδήποτε κίνηση πώλησης μέρους του μετοχικού κεφαλαίου που εμπεριέχεται στη νέα συμφωνία, δηλαδή τις 36 εκατ. μετοχές. Αντίστοιχα, η ναυτιλιακή δε θα προχωρήσει σε καμιά προσφορά μετοχών, τουλάχιστον για το διάστημα αυτό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρίτων Λεντούδης: Επισχέθηκε πλοίο του στη Λιβύη για λαθρεμπόριο πετρελαίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυλαία για τη Rickmers Maritime Trust: Αποσύρονται οι μετοχές της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πρόταση – έκπληξη του Κουρουμπλή: Ζητά από τον Τσακαλώτο νησί με αφορολόγητα για τα κρουαζιερόπλοια



    ΣΧΟΛΙΑ