• Business

    Χάρης Βαφειάς: Το tanker του που συγκρούστηκε με πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ θα ξεφορτώσει στη Σιγκαπούρη

    Χάρης Βαφειάς StealthGas ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Το δεξαμενόπλοιο της ναυτιλιακής Stealth Maritime Corporation, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς, που ενεπλάκη σε σύγκρουση με αμερικανικό αντιτορπιλικό στις αρχές της εβδομάδας πρόκειται να ξεφορτώσει το φορτίο καυσίμων που μετέφερε.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής ναυτιλιακής, οι αρμόδιες Αρχές της Σιγκαπούρης έδωσαν την άδεια στο χημικό δεξαμενόπλοιο Alnic MC (χωρητικότητας 50.760-dwt και κατασκευής 2008) να ξεφορτώσει τους 12.000 μετρικούς τόνους φορτίου καυσίμων που μετέφερε όταν συγκρούστηκε με το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John S McCain.

    Όταν η διαδικασία εκφόρτωσης ολοκληρωθεί, το tanker θα μεταφερθεί σε αγκυροβόλιο στη Σιγκαπούρη προκειμένου να περάσει από περαιτέρω αξιολόγηση και να ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής των ζημιών που υπέστη στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, όπως είχε γράψει το mononews.gr, το δεξαμενόπλοιο της εταιρείας που ελέγχει ο κ. Βαφειάς και το αμερικανικό αντιτορπιλικό συγκρούστηκαν όταν ταξίδευαν ανατολικά του Πορθμού της Μαλάκκα και της Σιγκαπούρης.

    Ως αποτέλεσμα, δέκα Αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ περισσότερα από 300 άτομα από τη Σιγκαπούρη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και εντοπισμού και τη διάσωση των αγνοούμενων.

    Η διοίκηση της Stealth γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι «εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις αρμόδιες Αρχές στις έρευνες για τη σύγκρουση των 2 πλοίων. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των ναυτών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που επηρεάστηκαν από τη φοβερή αυτή τραγωδία».

    Σημειώνεται ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έχει παγώσει προσωρινά όλες τις δραστηριότητες στην περιοχή του Ειρηνικού προκειμένου να επανεξετάσει ζητήματα περί της θαλάσσιας ασφάλειας μετά το τραγικό περιστατικό.

    Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η τέταρτη φορά από τις αρχές του 2017 που αμερικανικό πολεμικό πλοίο εμπλέκεται σε θαλάσσιο δυστύχημα στις ασιατικές θάλασσες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δέκα αγνοούμενοι από σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με tanker του Χ. Βαφειά στη Σιγκαπούρη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάρης Βαφειάς: Επιβεβαιώνει τη σύγκρουση του tanker του με αμερικανικό αντιτορπιλικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελληνικό πλοίο συγκρούστηκε με τάνκερ στη Μαλαισία



    ΣΧΟΛΙΑ