• Business

    Αγγελική Φράγκου: Προχώρησε σε νέα στρατηγική κίνηση

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Στην πώληση εγγυημένων χρεογράφων υψηλής εξασφάλισης με ημερομηνία πληρωμής το 2022, συνολικής αξίας 305 εκατομμυρίων δολαρίων, προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Holdings, της οποίας ηγείται η Ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, με σκοπό την αναχρηματοδότηση του χρέους της εταιρείας.

    Σημειώνεται πως τα χρεόγραφα αυτά  είναι «καλυμμένα» με περιουσιακά στοιχεία από όλες τις θυγατρικές της Navios: τη Navios Maritime Partners, τη Navios Maritime Acquisition, τη Navios South American Logistics και τη Navios Maritime Containers.

    Έτσι η Navios Holdings θα αναχρηματοδοτήσει μη εγγυημένα χρεόγραφα αξίας 291 εκατομμυρίων δολαρίων που έχουν χρονικό ορίζοντα λήξης το έτος 2019.

    Πέρυσι, τα χρεόγραφα κατέγραφαν τεράστια βουτιά και διαπραγματεύονταν στα 0,20 δολάρια στις αγορές, εξαιτίας της σφοδρότατης κρίσης που χτύπησε την αγορά ξηρού φορτίου το 2016. Αλλά με τις τιμές των επενδυτικών στοιχείων να βελτιώνονται, τα χρεόγραφα έχουν πλέον σχεδόν την ίδια αξία.

    Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο ο οικονομικός αναλυτής Nicholas Gower είχε επικαλεστεί τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, καθώς και την ευνοϊκότερη εικόνα της αγοράς ξηρού φορτίου, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Navios είναι σε θέση πλέον να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της.

    Ο Gower είχε τονίσει επιπλέον πως οι θυγατρικές εταιρείες παρέχουν «μία εναλλακτική πηγή ρευστότητας την οποία δεν έχουν άλλες εταιρείες της κατηγορίας της».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: H Navios Containers έβαλε ξανά τη Navios Partners σε τροχιά κερδοφορίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Εξέλιξη στο… μυστικό deal για τα FSRU της Dynagas στην Κίνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Ανακάμπτει η αγορά των chemical tankers



    ΣΧΟΛΙΑ