Η εταιρεία J&P Άβαξ προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας ύψους 68 εκατ. ευρώ με τη ΔΕΗ, η οποία προβλέπει τη μελέτη, την προμήθεια και την κατασκευή συστήματος αποθείωσης καυσαερίων στη λιγνιτική μονάδα V ισχύος 375ΜWe του σταθμού παραγωγής ενέργειας του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το αντικείμενο των Εργασιών περιλαμβάνει την μελέτη, προμήθεια υλικών και ειδικού Η/Μ εξοπλισμού και όλα τα έργα Πολιτικού Μηχανικού, Ηλεκτρολογικά, Μηχανολογικά και Οργάνων για τo Σύστημα Αποθείωσης και τις βοηθητικές του εγκαταστάσεις.

Το προς εγκατάσταση σύστημα θα απομακρύνει το 95% του περιεχομένου στα καυσαέρια διοξειδίου του θείου, με αποτέλεσμα η μονάδα να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 36 μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Εμείς είμαστε επιταχυντές της ανάπτυξης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΒ Βασιλόπουλος: Το μυστικό του Λεωνίδα Βρεττάκου για την εκτίναξη των μεγεθών της ΑΒ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Citi: O επιχειρηματικός κλάδος προχωρά ενώ τα νοικοκυριά «πλήττονται»