• Business

    ΔΕΗ για γέλια και για κλάματα: Αυξάνει τους λογαριασμούς και προσλαμβάνει… «καλλιτεχνικό διευθυντή»!


    Μπορεί η ΔΕΗ να αντιμετωπίζει μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας της, ωστόσο οι αμφιλεγόμενες κινήσεις δεν σταματούν ποτέ. Την ώρα που η εταιρεία ετοιμάζεται να παραδώσει ένα μεγάλο μέρος των παραγωγικών μονάδων της στους ιδιώτες , την ώρα που τα χρέη από τους απλήρωτους λογαριασμούς έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και οι λογαριασμοί συνεχίζουν να φτάνουν φουσκωμένοι, στην ΔΕΗ αποφάσισαν, όπως φαίνεται, πως αυτό που χρειαζόταν πρωτίστως ήταν η πρόσληψη … «καλλιτεχνικού διευθυντή»!

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το cnn greece,η ΔΕΗ προχωρά στην  πρόσληψη για διάστημα 8 μηνών, Καλλιτεχνικού Διευθυντή, για τις υπηρεσίες του οποίου θα πληρώσει 15.000 ευρώ.

    Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του έτρεξε στο διάστημα 24 Μαρτίου – 10 Απριλίου και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής θα παρέχει τις υπηρεσίες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Χορωδίας της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για την επιλογή των μελών της χορωδίας, που θα προέρχονται από το προσωπικό της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ. Στις αρμοδιότητες του θα είναι επίσης η πρόταση προς τη ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ την, για καλλιτεχνικούς λόγους, παύση μελών, αλλά και την εγγραφή νέων για την ανανέωση της χορωδίας, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

    Η απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά την υπογραφή προκήρυξης του υπουργείου Πολιτισμού με την οποία υποχρεώνει τη ΔΕΗ να προχωρήσει στην πληρωμή 2.338 αρχαιολόγων και εργατών που θα προσλάβει το υπουργείο για αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κοντά σε μονάδες παραγωγή λιγνίτη σε Φλώρινα και Κοζάνη, την ώρα που τα εγκεκριμένα κονδύλια της ΔΕΗ για αυτό τον λόγο είναι συγκεκριμένα και περιορισμένα.

    Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε πως προχωρά σε «προσωρινές μικρές επιβαρύνσεις των λογαριασμών» λόγω των ποσών που καταβάλει για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Η ΔΕΗ διεκδικεί αναδρομικά ποσά ύψους 735 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι η διαφορά μεταξύ του κόστους που έχει καταβάλει για την ηλεκτροδότηση των νησιών και των τιμολογήσεων που έχουν γίνει. Η Επιχείρηση υποστηρίζει ότι «η ανάκτηση της διαφοράς των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που προκύπτει, έρχεται για να καλύψει τις απώλειες της εταιρείας από τις ανεξόφλητες οφειλές πελατών», αλλά και για να ανακτήσει τις δαπάνες τις οποίες έχει υποστεί για επενδύσεις και για λειτουργικά έξοδα που αφορούν στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά ώστε η τιμή του ρεύματος να είναι ίδια με αυτή της ηπειρωτικής χώρας.

    Όσον αφορά τη τελευταία «δημοπρασία προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ», η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, με την οποία δόθηκαν πακέτα ηλεκτρικής ενέργειας σε ανεξάρτητους προμηθευτές, τα αποτελέσματα ήταν ξανά αποθαρρυντικά για τη ΔΕΗ. Όλες οι ποσότητες των 145 MWh/h απερρίφθησαν, με τους προμηθευτές να προσφέρουν ανώτατη τιμή στα 39,97 ευρώ ανά MWh/h, λίγο χαμηλότερα από την τιμή των 41 ευρώ, της πρώτης δημοπρασίας ΝΟΜΕ που έγινε τον Ιανουάριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΕΗ: Τονωτική ένεση 200 εκ. ευρώ – Υπογράφηκε η σύμβαση για Ομολογιακό Δάνειο με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και νέα προκήρυξη για προσλήψεις αρχαιολόγων με χρήματα της ΔΕΗ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί το υπουργείο Πολιτισμού προκήρυξε 2.338 προσλήψεις με έξοδα της ΔΕΗ – Τι προβληματίζει την εταιρεία να πουλήσει τα εργοστάσια της ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ