• Business

    Ένας ελληνικής καταγωγής πρώην άστεγος που έγινε δισεκατομμυριούχος! (video)

    John Paul Dejoria


    Το όνομά του είναι John Paul Dejoria, έχει καταγωγή από την Καβάλα και είναι δισεκατομμυριούχος!

    Ο Dejoria αντιπροσωπεύει αυτό που ονομάζεται «American Dream» καθώς από άστεγος κατάφερε με πολλή δουλειά να γίνει δισεκατομμυριούχος. Μάλιστα το περιοδικό Forbes το συγκαταλέγει στη λίστα με τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη με την περιουσία του να υπολογίζεται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σε 3,1 δισ. δολάρια.

    Είναι κύριος μέτοχος της εταιρείας προϊόντων κομμωτικής Paul Mitchell η οποία εκτιμάται ότι έχει τζίρο ετησίως 1 δισ. δολάρια.

    Πρόσφατα έφθασε στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση βραβείων κομμωτικής αλλά και να καθοδηγήσει, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, νέους επιχειρηματίες.

    Ο Dejoria χρειάστηκε να μείνει στον δρόμο δύο φορές και γνωρίζει πολύ καλά πώς είναι να μην έχεις πόρους και να αναζητάς μια καλύτερη ζωή.

     Είναι επίσης ιδιοκτήτης της εταιρείας που παράγει την τεκίλα Patron.

    Γιος ενός Ιταλού – τον οποίο σχεδόν δεν γνώρισε καθώς έφυγε όταν ο Dejoria ήταν 2 ετών- και μιας Ελληνίδας μετανάστριας από την Καβάλα, της Μαγδαληνής Κοντούδη δούλεψε για πρώτη φορά σε ηλικία 9 ετών πωλώντας χριστουγεννιάτικες κάρτες πόρτα πόρτα.

    Πούλησε εφημερίδες, εγκυκλοπαίδειες και πολλά άλλα, δουλειές που ήταν πολύ δύσκολες για τον ίδιο.

    «Έβλεπες να σου κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα 30 – 40 φορές μέχρι να δεις κάποιον να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον και να σου μιλήσει» είπε σε συνέντευξή του.

    Για πρώτη φορά έμεινε άστεγος σε ηλικία 22 ετών όταν η γυναίκα του τον χώρισε και πήρε τα χρήματα που είχαν από κοινού και παράτησε τον ίδιο και τον γιο που είχαν αποκτήσει.

    Αργότερα ξεκίνησε την Paul Mitchell με τον ομώνυμο συνεργάτη του. Ανέμενε χρηματοδότηση που δεν ήρθε ποτέ και αναγκάστηκε να κοιμάται για δύο εβδομάδες στο αυτοκίνητο καθώς δεν είχε να πληρώσει ούτε για το σπίτι που έμενε.

    Έχοντας στην τσέπη 350 δολάρια που και άλλα τόσα που είχε ο Paul Mitchell ξεκίνησαν τo 1980 την εταιρεία τους.

    Υποσχέθηκαν να μην δώσουν ποτέ τα προϊόντα τους στα σούπερ μάρκετ και ο John Paul DeJoria θα τηρήσει μέχρι τέλους την υπόσχεση αυτή καθώς έχει υπογράψει μία νομική δεσμευτική σύμβαση με την οποία τα προϊόντα της εταιρείας θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά από κομμωτές για τα επόμενα 360 χρόνια!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο ζωγράφος του Καπιτωλίου των ΗΠΑ Κωνσταντίνος Μπρουμίδης, το επόμενο πρόσωπο του «Αυτοί που Τόλμησαν» στο COSMOTE HISTORY

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Κοκλώνης: Από τα μπουζούκια και τα πούρα στον πλειστηριασμό της περιουσίας του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δεσμεύτηκε η κινητή και ακίνητη περιουσία του Φ. Μπόμπολα για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή 30 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ