• Business

    Οι τέσσερις παρεμβάσεις που ζητά το ΤΕΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές

    e-ΕΦΚΑ: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση αυτοτελούς ακινήτου στην Αθήνα επί της οδού Σταδίου

    e-ΕΦΚΑ: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση αυτοτελούς ακινήτου στην Αθήνα επί της οδού Σταδίου


    Στις δυσλειτουργίες του συστήματος των ασφαλιστικών εισφορών και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ασφαλισμένοι μηχανικοί αναφέρεται σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, ζητώντας τέσσερις συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

    Όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Στασινού, λόγω της δυσλειτουργίας της νέας πλατφόρμας υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών, σε συνδυασμό με το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ενημέρωση του συστήματος της ΗΔΙΚΑ από τη ΑΑΔΕ και τη ΓΓΠΣ στις περιπτώσεις μεταπτώσεων της ιδιότητας από «ελεύθερος επαγγελματίας» σε «μισθωτός» και αντίστροφα, το Τεχνικό Επιμελητήριο ζητά από τον αρμόδιο υφυπουργό:

    1. Παράταση της ασφαλιστικής ενημερότητας και ασφαλιστικής ικανότητας για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, όπως αυτοί εμφανίζονται σήμερα στο μητρώο της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ/ΓΓΠΣ μέχρι την ημερομηνία που η ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος θα ενημερωθεί με βάση τα οικονομικά στοιχεία του φορολογικού έτους 2016, όπως ορίζεται άλλωστε από τον ασφαλιστικό νόμο 4387/2016.
    2. Δυνατότητα στους ασφαλισμένους να καταβάλουν την ελάχιστη εισφορά που αντιστοιχεί στο μισθό των 586 € και όχι του ειδοποιητηρίου, σε όλες τις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι καταθέτουν ενστάσεις ή αιτήσεις θεραπείας για τον ύψος των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και για τις οποίες δεν έχουν δοθεί λύσεις ή δεν μπορούν να δοθούν κατά το έτος 2017. Τυχούσα διαφορά να συνυπολογίζεται μετά τον υπολογισμό με βάση τη δήλωση τρέχοντος οικονομικού έτους.
    3. Παράταση καταβολής εργοδοτικών εισφορών και των αντίστοιχων εισφορών εργαζόμενων με μπλοκ έως και 30 ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής ΑΠΔ.
    4. Αυτόματη – διαδραστική  ενημέρωση για την ακύρωση ειδοποιητηρίου του ΕΦΚΑ που αφορά σε εισοδήματα περασμένων ετών, μετά τη δήλωση του εργαζόμενου σε ΑΠΔ και καταβολή των αναλογούντων εισφορών σύμφωνα με την τρέχουσα σύμβασή του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγριεύει ο πόλεμος Μπόμπολα – Καλλιτσάντση για τον Ελλάκτωρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκουρλέτης: «Γελάω με τις «ειδήσεις» για offshore εταιρεία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καινούργιες αποκαλύψεις για το μυστικό ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα



    ΣΧΟΛΙΑ