• Business

    Θετική έκπληξη από τη Moody’s για τη Navios της Αγγελικής Φράγκου

    • NewsRoom
    Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)


    Στη βαθμίδα «Β3» από «Caa1» αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s, αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα των στρατηγικών κινήσεων στις οποίες προχώρησε το τελευταίο διάστημα η Ελληνίδα εφοπλίστρια. 

    Ο οίκος αναβάθμισε, επίσης, το rating για τους senior ενυπόθηκους τίτλους ύψους 650 εκατ. δολαρίων, λήξεως 2022, της ναυτιλιακής σε «Β2» από «Β3», δίνοντας παράλληλα οριστική αξιολόγηση «Caa2» στους νέους τίτλους, ύψους 305 εκατ. δολαρίων, επίσης λήξεως 2022, που εξέδωσε πρόσφατα η Naviow Maritime Holdings, για αναχρηματοδότηση ομολόγων ύψους 291 εκατ. δολαρίων που ωρίμαζαν το 2019. Η διαβάθμιση «Caa3» των τίτλων λήξης 2019 διατηρείται αμετάβλητη.

    Το outlook για τη Navios είναι σταθερό.

    Η αναβάθμιση της εταιρείας συνδέεται με την επιτυχημένη αναχρηματοδότηση του δανεισμού της εταιρείας, καθώς και με τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά ξηρού φορτίου, αναφέρει ο οίκος Moody’s.

    Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει επίσης τις προσδοκίες του οίκου Moody’s ότι οι επιδόσεις της Navios Holdings θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο τα ερχόμενα τρίμηνα, χάρη στην ανάκαμψη της αγοράς, με θετικό αντίκτυπο στο πιστωτικό προφίλ της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγγελική Φράγκου: Προχώρησε σε νέα στρατηγική κίνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: H Navios Containers έβαλε ξανά τη Navios Partners σε τροχιά κερδοφορίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παγκόσμια πρωτιά: Φράγκου και Mαρινάκης έδωσαν 276 εκατ. για αγορές μεταχειρισμένων πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ