• Business

    Ποιος είναι ο δραστήριος Κινέζος εφοπλιστής που έχει τα γραφεία του στην Ελλάδα. Τι πλοία αγόρασε


    Ένα ακόμα πλοίο πρόσθεσε στον στόλο της η ναυτιλιακή εταιρεία Erasmus Shipinvest, συμφερόντων του Κινέζου επιχειρηματία John Su, αποκτώντας το έκτο της bulker μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών.

    Η Erasmus Shipinvest, τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται στην Ελλάδα (και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βουλιαγμένης), απέκτησε το χωρητικότητας 75.600 dwt πλοίο Coral Garnet (κατασκευής 2007), με την τιμή της εξαγοράς να κυμαίνεται περίπου στα 13 εκατομμύρια δολάρια.

    Είχαν προηγηθεί δύο εξαγορές πλοίων φέτος από την Erasmus, αυτή του χωρητικότητας 77.000 dwt Santa Celia (κατασκευής 2009) έναντι 15,5 εκατ. δολαρίων τον Μάιο και αυτή του χωρητικότητας 175.000 dwt Teh May (κατασκευής 2004) έναντι 10,8 εκατ. δολαρίων τον Φεβρουάριο.

    Μαζί με τα Santa Celia και Teh May, και πριν την προσθήκη του Coral Garnet, η ναυτιλιακή εταιρεία διέθετε συνολικά 12 πλοία ξηρού φορτίου.

    Πέρα από την Ελλάδα, η Erasmus Shipinvest διαθέτει γραφεία σε Σιγκαπούρη, Κίνα, Ολλανδία και Ιαπωνία και ένα επιχειρηματικό δίκτυο που εκτείνεται από την Ευρώπη μέχρι την Άπω Ανατολή, ενώ η φιλοσοφία της εταιρείας είναι τα πλοία ξηρού φορτίου που ανήκουν στον στόλο της να ναυλώνονται πάντα με μακροχρόνια συμβόλαια, σε γνωστές πολυεθνικές επιχειρήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Μυτιληναίος: Ένα ακόμα νεότευκτο πλοίο προστίθεται στον στόλο της M/Maritime

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: Big deal 38 εκατ. δολ. για τον Γιάννη Χανδρή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί Β. Μαρινάκης, Χ. Βαφειάς και Γ. Καραγεωργίου αγωνιούν για τη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ