• Business

    Ευκαιρίες για εξαγορές…βλέπουν οι εφοπλιστές ακόμα και μέσα στην κρίση!

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Αυξάνει τον στόλο της η ελληνική εταιρία Erasmus Shipinvest με την αγορά, προσφάτως, ενός panamax bulker από την Κυπριακή εταιρία Reederei Nord έναντι του ποσού των 4,4 εκατ.δολαρίων.

    Πρόκειται για το “Norweser” κατασκευής 2001, το οποίο τον περασμένο Φεβρουάριο πέρασε και απο ειδική έρευνα βιωσιμότητας. Πριν από λίγους μήνες, το “Norweser” ήταν υποψήφιο για απόσυρση με πιθανότητα να εξαγοραστεί στην τιμή των 3,5 εκατ. αλλά οι τιμές έχουν αυξηθεί από τότε.

    Η εταιρία Erasmus Shipinvest, η οποία ιδρύθηκε το 2010, είναι εισηγμένη το Χρηματιστήριο με επτά φορτηγά χύδην φορτίου τύπου ultramax και panamax. Δυο απο τα φορτηγά της, τύπου panamax  ανήκουν σε κοινή επιχείρηση. Οι πιο συνηθισμένες κινήσεις της είναι η εξαγορά σύγχρονων πλοίων, αλλά εντός του 2013, απέκτησε το 15-year-old, “Pegasus” κατασκευής 1998, το οποίο και εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόλο της.

    Η Κυπριακή εταιρία “Reederei Nord”, που ελέγχεται από την οικογένεια Klaus Oldendorff της Κύπρου, διαθέτει 47 πλοία, 12 από τα οποία είναι φορτηγά πλοία. Εννέα είναι τύπου handysize, συμπεριλαμβανομένου ενός νέοναυπηγημένου από την εταιρία Zhejiang Ouhua Shipbuilding Co στην Κίνα. Τον Απρίλιο προχώρησε στην πώληση του “Nordheine” τύπου bulker έναντι 3,9 εκατ.δολαρίων. Το τελευταίο τύπου panamax, “Nordems” κατασκευής 2001, αναμένεται να πωληθεί σύντομα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/sok-simpliromatiko-mnimonio-i-apofasi-tou-eurogroup/48289

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/sta-4585-plia-iti-to-20-tis-pagkosmias-choritikotitas-i-ellinoktiti-naftilia/48288



    ΣΧΟΛΙΑ