• Business

    Σ. Παληός: Πούλησε panamax 15ετίας η Diana Containerships

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Στην πώληση ενός πλοίου τύπου panamax προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η ναυτιλιακή Diana Containerships, συμφερόντων του εφoπλιστή Συμεών Παληού.

    Ο λόγος για το χωρητικότητας 3.739 teu πλοίο Doukato (κατασκευής 2002), που φέρεται να πωλήθηκε σε ναυτιλιακή εταιρεία αγνώστων λοιπών στοιχείων έναντι 6,15 εκατομμυρίων δολαρίων, και αναμένεται να παραδοθεί στους νέους του ιδιοκτήτες εντός του Ιουνίου.

    Σημειωτέον ότι η Diana Containerships είχε αποκτήσει τo Doukato έναντι περίπου 33 εκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

    Με την πώληση του πλοίου, ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται πλέον από πέντε πλοία τύπου panamax και έξι post-panamax.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Diana Containerships παρουσίασε καθαρές ζημίες της τάξεως των 7,4 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το α’ τρίμηνο 2017, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα.

    Οι ζημίες αυτές είναι διευρυμένες κατά 1,6 εκατ. δολάρια σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 (5,8 εκατ, δολάρια), ενώ κατά το ίδιο διάστημα τα έσοδα της Diana Containerships περιορίστηκαν από τα 11,8 εκατομμύρια δολάρια στα 3,8 εκατ. δολάρια, μία εξέλιξη που η εταιρεία αποδίδει στις μειωμένες τιμές ναύλωσης και τις περιορισμένες δυνατότητες απασχόλησης των πλοίων της.

    Οι ζημίες ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο α’ τρίμηνο 2017 στα 0,80 δολάρια, έναντι 0,63 δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: John Fredriksen-Πήτερ Γεωργιόπουλος: Έτοιμοι να «δώσουν» τα χέρια;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Πώς ένα πλοίο χρηματοδότησε την εξαγορά του ΔΟΛ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευάγγελος Πιστιόλης: Η επόμενη κίνηση του εφοπλιστή



    ΣΧΟΛΙΑ