• Business

    Σ. Παληός: Επιπλέον κεφάλαια θα χρειαστεί η Diana Containerships για τα χρέη της

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Κέρδη ύψους 36,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 η ναυτιλιακή Diana Containerships, συμφερόντων του Συμεών Παληού, έναντι ζημιών ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε παρουσιάσει κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2016, μία εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο όφελος από τη συμφωνία της με την Royal Bank of Scotland, αξίας 42,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ωστόσο, μιλώντας σε αναλυτές, ο πρόεδρος της εταιρείας Αν. Μαργαρώνης εκτίμησε πως παρά το γεγονός ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς δείχνουν βελτίωση και η επέκταση του διεθνούς στόλου των containerships αναμένεται σχετικά χαμηλή, η εταιρεία θα χρειαστεί νέα κεφάλαια για να αποπληρώσει τους πιστωτές της.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η διοίκηση συνειδητοποιεί πως θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια μέσα στα επόμενα τρίμηνα για να αποπληρωθεί βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο χρέος και να μπορέσει η εταιρεία να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που μπορεί να έρθουν από καιρό εις καιρόν”.

    Εν τω μεταξύ, η σουηδική επενδυτική εταιρεία Peter Gyllenhammer AB ανακοίνωσε ότι το μερίδιό της στην Diana Containerships ανέρχεται σε 530.000 μετοχές, που με τα πιο πρόσφατα δεδομένα για τον αριθμό των μετοχών της ναυτιλιακής αντιστοιχεί σε ποσοστό 25%, περίπου το ίδιο με αυτό που κατέχει η Diana Shipping του Συμεών Παληού.

    Η επενδυτική εταιρεία παρουσιάζεται πάντως, παρά το σημαντικό της μερίδιο, ως παθητικός επενδυτής στην Diana Containerships.

    Υπενθυμίζεται ότι στο α’ τρίμηνο του έτους η Diana Containerships είχε παρουσιάσει καθαρές ζημίες της τάξεως των 7,4 εκατομμυρίων δολαρίων, διευρυμένες κατά 1,6 εκατ. δολάρια σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 (5,8 εκατ, δολάρια), ενώ κατά το ίδιο διάστημα τα έσοδα της Diana Containerships είχαν περιοριστεί από τα 11,8 εκατομμύρια δολάρια στα 3,8 εκατ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη τριμήνου της Costamare

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Μυτιληναίος: Συνεχίζει τις στρατηγικές business στη ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικονόμου, Μαρινάκης, Φράγκου: Οι κυρίαρχοι των ναυτιλιακών deals με 760 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ