• Business

    Σ. Παληός: Διευρυμένες ζημίες για την Diana Containerships στο α’ τρίμηνο 2017

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Καθαρές ζημίες της τάξεως των 7,4 εκατομμυρίων δολαρίων παρουσίασε κατά το α’ τρίμηνο 2017 η ναυτιλιακή Diana Containerships, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

    Οι ζημίες αυτές είναι διευρυμένες κατά 1,6 εκατ. δολάρια σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 (5,8 εκατ, δολάρια), ενώ κατά το ίδιο διάστημα τα έσοδα της Diana Containerships περιορίστηκαν από τα 11,8 εκατομμύρια δολάρια στα 3,8 εκατ. δολάρια, μία εξέλιξη που η εταιρεία αποδίδει στις μειωμένες τιμές ναύλωσης και τις περιορισμένες δυνατότητες απασχόλησης των πλοίων της.

    Οι ζημίες ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο α’ τρίμηνο 2017 στα 0,80 δολάρια, έναντι 0,63 δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Diana Containerships διαθέτει πλέον στόλο αποτελούμενο από συνολικά 12 πλοία (6 panamax και 6 post-panamax), εκ των οποίων τα δύο (το χωρητικότητας 5.042 teu Pamina, κατασκευής 2005, και το χωρητικότητας 4.923 teu New Jersey, κατασκευής 2006) παραμένουν αγκυροβολημένα στη Μαλαισία χωρίς ναύλωση από τον Οκτώβριο του 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Και τώρα η προσοχή της Navios Partners στρέφεται στο ξηρό φορτίο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβουλές δίνουν Οικονόμου, Βαφειάς και Χατζηπατέρας για τη ναυτιλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Χατζηιωάννου: Αποφεύγει τα νεότευκτα πλοία η Safe Bulkers, αλλά βολιδοσκοπεί μεταχειρισμένα



    ΣΧΟΛΙΑ