• Business

    Προθεσμία μέχρι τις 15 Απριλίου δίνει στη Rickmers Maritime η HSH Nordbank


    Προθεσμία μέχρι τις 15 Απριλίου έλαβε από τη γερμανική τράπεζα HSH Nordbank το επιχειρηματικό trust Rickmers Maritime (RMT), με έδρα τη Σιγκαπούρη, για να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους του, μετά την απόρριψη του αρχικού σχεδίου από την πλευρά της τράπεζας την περασμένη εβδομάδα.

    Η RMT, που δραστηριοποιείται στην αγορά των containerships, διαθέτοντας συνολικά 14 πλοία, και ελέγχεται από την οικογένεια Rickmers, που μετρά πάνω από 180 χρόνια στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ζήτησε τον Φεβρουάριο από τους πιστωτές της να αποδεχθούν ένα “κούρεμα” χρέους για να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της, εν μέσω ζημιών που στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 ανήλθαν σε 48,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κατά την ίδια περίοδο τα έσοδα από δρομολόγια μειώθηκαν σε ετήσια βάση σχεδόν κατά 10 εκατομμύρια δολάρια, στα 14,28 εκατ. δολάρια.

    Όμως ο μεγαλύτερος πιστωτής της εταιρείας, η HSH Nordbank, όπως έγινε γνωστό, δεν αποδέχθηκε καμία συγκεκριμένη πρόταση για κούρεμα χρέους, αναφορικά με την αποπληρωμή ομολόγων αξίας 71 εκατομμυρίων δολαρίων τον ερχόμενο Μάιο, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει μία τέτοια ενέργεια αν η RMT καταφέρει να εξασφαλίσει “ουσιαστικό” κούρεμα χρέους και από τους ομολογιούχους και τους άλλους μη εξασφαλισμένους πιστωτές της, καθώς και να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια, ώστε η αξία της να είναι μεγαλύτερη από αυτήν της εκκαθάρισής της – σε αντίθετη περίπτωση, η HSH Nordbank προκρίνει τη διάλυση και εκκαθάριση της εταιρείας.

    Η RMT βρίσκεται σε συζητήσεις με τους συμβούλους της για την κατάρτιση ενός νέου πλαισίου που θα ικανοποιήσει τη γερμανική τράπεζα και θα της επιτρέψει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της και να συνεχίσει τη λειτουργία της. Αν όμως και αυτή η πρόταση που αναμένει η HSH Nordbank μέχρι τις 15 Απριλίου απορριφθεί, τότε το “λουκέτο” θα είναι αναπόφευκτο για την Rickmers Maritime.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Ο Σπύρος Λάτσης, ο πλουσιότερος Έλληνας εφοπλιστής και το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Ολοκληρώθηκε η πώληση μετοχών αξίας 100 εκατ. δολαρίων της Navios Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Ετοιμάζεται για δημόσια προσφορά ύψους 2 δις δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ