• Business

    Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Aegean Marine

    Aegean Marine Petroleum Network


    Ο Jonathan Mcilroy είναι ο νέος πρόεδρος της ναυτιλιακής Aegean Marine Petroleum Network, αναλαμβάνοντας το πόστο που εγκατέλειψε τον προηγούμενο μήνα ο Νικόλας Ταβλάριος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή (την οποία κατείχε από το 2006) μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Μετά από μία αναλυτική διαδικασία έρευνας, με ικανοποίηση επιλέγουμε έναν ηγέτη του βεληνεκούς του Jonathan ως πρόεδρο της Aegean”, δήλωσε ο υπηρεσιακός πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, Γιάννης Παπανικολάου.

    Από την πλευρά του, ο Mcilroy δήλωσε: “Ανυπομονώ να συνεργαστώ με αυτήν την ταλαντούχα ομάδα για να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε στις πιο αποδοτικές και κερδοφόρες αγορές. Η Aegean βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση για συνεχιζόμενη επιτυχία και είναι ενθουσιασμένος που θα ηγηθώ αυτής της εταιρείας και θα επεκτείνω την αξία των μετόχων”.

    Ο Mcilroy προσελήφθη στην Aegean τον Ιανουάριο του 2016 ως διευθυντής διεθνούς εμπορίου, και σύμφωνα με τον Γιάννη Παπανικολάου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επέκταση της εταιρείας στον τομέα αυτό.

    Ο νέος πρόεδρος της εταιρείας κατά το παρελθόν έχει εργαστεί επίσης σε υψηλόβαθμα πόστα στις Peninsula Petroleum και Cockett Marine Oil.

    Όσο για τον υπηρεσιακό πρόεδρο της εταιρείας, Jose Metey, αναλαμβάνει το πόστο του αντιπροέδρου και επικεφαλής επιχειρησιακής ανάπτυξης.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι o εφοπλιστής Πήτερ Γεωργιόπουλος αποχώρησε από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ναυτιλιακής Aegean Marine Petroleum Network, έχοντας απολέσει την εμπιστοσύνη των υπόλοιπων μετόχων. Και ενώ πηγές που πρόσκεινται στον εφοπλιστή, έσπευσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα ισχυριζόμενοι ότι «δεν πρέπει κανείς να προβαίνει σε βιαστικά συμπεράσματα» και ότι η έξοδός του από την Aegean Marine έχει να κάνει με τα αδύναμα αποτελέσματα της χρήσης του πρώτου τριμήνου του 2017, η υπόθεση δείχνει να μοιάζει πάρα πολύ με την αντίστοιχη αποχώρηση του κ. Γεωργιόπουλου από τη Genco, της οποίας οι λόγοι παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Αγγελικούσης: Πιστός στη στρατηγική του, επανέρχεται με νέα super deals στη ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Και νέοι δικαστικοί μπελάδες με την Ocean Rig

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: JP Morgan για ναυτιλία: «Απότομη προσγείωση» για Φράγκου, Παππά και Παληό



    ΣΧΟΛΙΑ