• Business

    Παραιτήθηκε από την Aegean Marine ο Ν. Ταβλάριος μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου

    aegean marine

    Νικόλας Ταβλάριος. Προεδρος Aegean Marine Petroleum Network Inc.


    Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Aegean Marine Petroleum Network (συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου) κατά το α’ τρίμηνο 2017 φαίνεται ότι οδήγησαν τον πρόεδρο της εταιρείας, Νικόλα Ταβλάριο, στην πόρτα της εξόδου από την ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε την παραίτησή του από το πόστο αυτό με άμεση ισχύ.

    Ήδη η εταιρεία έχει συστήσει μία προσωρινή διοικητική ομάδα, αποτελούμενη από ανώτερα στελέχη της, η οποία θα αναλάβει την επίβλεψη των δραστηριοτήτων της Aegean Marine μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Νικόλα Ταβλάριου, ο οποίος θα παραμείνει ως σύμβουλος στην εταιρεία προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα ηγεσία.

    Η διαδικασία αναζήτησης του νέου προέδρου της εταιρείας βρίσκεται μάλιστα ήδη σε εξέλιξη, και σύμφωνα με την Aegean Marine εξετάζονται τόσο στελέχη της εταιρείας, όσο και υποψήφιοι προερχόμενοι εκτός της εταιρείας.

    Το διοικητικό συμβούλιο είναι αισιόδοξο ότι η προσωρινή διοικητική ομάδα θα διαχειριστεί αποτελεσματικά την επιχείρηση και θα φέρει σε πέρας τις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες ώστε να φέρει βελτιωμένη απόδοση και δημιουργία αξίας στην Aegena”, δήλωσε σχετικά ο Πήτερ Γεωργιόπουλος, προσθέτοντας: “Είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι η Aegean θα συνεχίσει να επιτυγχάνει σε μία εξελισσόμενη διεθνή αγορά. Υλοποιούμε το σχέδιό μας να κινηθούμε προς ένα μοντέλο με λιγότερα πλοία και να αυξήσουμε την αποδοτικότητα στις επιχειρήσεις μας συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των ετήσιων λειτουργικών δαπανών κατά 20 εκατομμύρια δολάρια έως τον Ιούνιο του 2018. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην εξυπηρέτηση των πελατών κατά μήκος του παγκόσμιου αποτυπώματός μας ως ηγετών στην παροχή και την προώθηση ναυτιλιακού πετρελαίου και στη συνέχιση της επιτυχίας που έχει καταφέρει η Aegean”.

    Εκ μέρους του συμβουλίου και της διοικητικής ομάδας, θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο για την ηγεσία του και τη συνεισφορά του στην Aegean και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες. Εκτιμάμε την προθυμία του Νίκου να συνεχίσει ως σύμβουλος στην εταιρεία, καθώς διεξάγουμε την έρευνά μας και υλοποιούμε μία ομαλή μετάβαση στη νέα ηγεσία”, κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Ο Σταμάτης Τσαντάνης ενισχύει στρατηγικά το στόλο της Seanergy

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Ποιες κατηγορίες ξεχώρισαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χατζηπατέρας: Πράσινο φως από τις τράπεζες για τροποποίηση της δανειακής σύμβασης



    ΣΧΟΛΙΑ