• Business

    Π. Λιβανός: Ποιος είναι ο νέος COO της GasLog και της GasLog Partners

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Το πρώην εκτελεστικό στέλεχος της Lloyd’s Register, Richard Sadler, θα είναι ο αντικαταστάτης του Graham Westgarth στο πόστο του COO της GasLog και της θυγατρικής της GasLog Partners (συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού).

    Ο Westgarth, που συνταξιοδοτείται, θα συνεργαστεί με τον Sadler για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η μετάβαση στη νέα τάξη πραγμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της GasLog, η οποία τονίζει ότι ο Sadler “απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού στη ναυτιλιακή βιομηχανία και διαθέτει πλούσια ναυτιλιακή εμπειρία”.

    Ενόσω ήταν στην Ιαπωνία επέβλεπε, για λογαριασμό της Lloyd’s Register, την κατασκευή νεότευκτων LNG για το project North West Shelf και ήταν ο μεσάζων της για τα πλοία LNG της Shell που επιχειρούσαν από το Μπρουνέι”, αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση της GasLog.

    Ο Sadler έχει εργαστεί επίσης κατά το παρελθόν στο ναυτιλιακό τμήμα της Royal Bank of Scotland, ενώ μέχρι πρότινος ανήκε στο δυναμικό της Foresight Group του Ravi Mehrotra.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η GasLog προχώρησε τον περασμένο Ιούνιο στην επαναγορά ομολόγων της που έληγαν τον Ιούνιο του 2018, έναντι ποσού άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η GasLog αγόρασε τα εκκρεμή ομόλογα από την έκδοση του 2012, σε τιμή 103% επιπλέον τόκου, έναντι 424 εκατομμυρίων νορβηγικών κορωνών (50,36 εκατ. δολάρια). Τα ομόλογα επρόκειτο να λήξουν σε έναν χρόνο ακριβώς, με επιτόκιο 6,46% σε βάθος πενταετίας.

    Σημειωτέον ότι τον Μάιο του 2016 η GasLog προχώρησε σε έκδοση νέων πενταετών ομολόγων στο Όσλο, αξίας 750 εκατομμυρίων νορβηγικών κορωνών (89,4 εκατ. δολάρια), με επιτόκιο 6,9% επιπλέον NIBOR τριμήνου, και τα έσοδα εν μέρει αξιοποιήθηκαν για την πρόωρη επαναγορά των ομολόγων της που ωρίμαζαν τον Ιούνιο του 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Εξασφάλισε ναύλωση για το προτελευταίο ανενεργό πλοίο της η Diana Containerships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο Petrobras: Κατηγορείται ο Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης για δωροδοκία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Deal-μαμούθ στη ναυτιλία: Η Total εξαγόρασε τη Maersk Oil για 7,45 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ