• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: Αυξάνει το μερίδιό της στην Gener8 η BlackRock

    Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Αυξάνει το μερίδιό του στην ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, ο επενδυτικός κολοσός BlackRock, που κατέχει πλέον ποσοστό άνω του 10% της εταιρείας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η BlackRock αύξησε το μερίδιό της στην Gener8 από το 9,6% (7.968.633 μετοχές) στο 10,3% (8.526.319 μετοχές). Με βάση το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της Gener8, η αξία του μεριδίου της BlackRock αποτιμάται κοντά στα 51 εκατομμύρια δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας είναι η Oaktree Capital, ενώ μικρότερα μερίδια κατέχουν οι BlueMountain Capital Management και Avenue Capital.

    Η κίνηση αυτή αποτά ιδιαίτερη σημασία μετά και το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα για την Gener8 ο γνωστός Ισραηλινός εφοπλιστής Idan Ofer, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόταση συγχώνευσης της εταιρείας του, Quantum Pacific Shipping, με την Gener8 που φέρεται α έχει καταθέσει.

    Ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Idan Ofer προχώρησε, μεσω της Quantum Pacific, στην εξαγορά ενός ποσοστού της τάξεως του 5% περίπου στην εταιρεία του Έλληνα εφοπλιστή, το οποίο ανήκε στην Monarch Alternative Capital. Αν και την περίοδο εκείνη δεν ήταν σαφές ποια ήταν τα σχέδια του Ισραηλινού εφοπλιστή, πλέον όλα δείχνουν πως οι φιλοδοξίες του δε σταματούν σε αυτό το μικρό μερίδιο της Gener8 και απώτερος στόχος του είναι η συνένωση των δύο ναυτιλιακών εταιρειών, αν και δεν είναι σαφές αν ο Πήτερ Γεωργιόπουλος θα ήταν ανοιχτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νίκος Τσάκος: Και νέο big deal με τους Αμερικανούς και νέο πλοίο στο στόλο του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Το τελευταίο κομμάτι του παζλ για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της Ocean Rig

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Πώς ετοιμάζεται η Navios για τη δραστική μείωση των εκπομπών θείου



    ΣΧΟΛΙΑ