• Business

    ΟΛΠ: Για το τελευταίο του ταξίδι «σαλπάρει» την Τρίτη το «Παναγία Τήνου»

    ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ Πειραιάς Ventouris

    To Ε/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ


    To «Παναγία Τήνου» ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το τελευταίο ταξίδι του, προς το διυλιστήριο στα παράλια της Τουρκίας. Η διαδικασία της απομάκρυνσης του πλοίου από το Κεντρικό  Λιμάνι του Πειραιά ολοκληρώνεται την Τρίτη 21 Μαρτίου, μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα από τον διαγωνισμό, όπως αναφέρει ο ΟΛΠ σε σχετική ανακοίνωση.

    Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε η πρώτη φάση ανέλκυσης και σταθεροποίησης του πλοίου και στη συνέχεια η έκδοση των απαραίτητων διασυνοριακών αδειών για την απομάκρυνσή του.

    Η εταιρία ANTIPOLLUTION η οποία έχει αναλάβει τις εργασίες, θα απομακρύνει οριστικά το πλοίο εκτός Ελλάδας.

    Ο ΟΛΠ εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, έχει επιτύχει τα τελευταία έτη την απομάκρυνση πάνω από 100 εγκαταλελειμμένων και ημιβυθισμένων πλοίων από τους χώρους ευθύνης του, στην προσπάθεια του για αναβάθμιση των υπηρεσιών ελεύθερης ναυσιπλοΐας και βελτίωσης της περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Το «Παναγία Τήνου», πρώην «Αγ. Γεώργιος» το οποίο είχε κατασχεθεί από το ΝΑΤ λόγω χρεών της Ventouris Sea Lines, είχε ναυπηγηθεί το 1972 στην Αγγλία και αποτέλεσε τις προηγούμενες δεκαετίες το θρυλικό βαπόρι της Παροναξίας. Τους τελευταίους μήνες βρισκόταν ημιβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς στις 26 Απριλίου 2016 είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων υπό αδιευκρίνιστη αιτία, παίρνοντας δεξιά κλίση 40 μοιρών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βογιατζόγλου: Συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής BETA WOOD

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΣΙΗΣ: Η Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει τον CEO της Attica Bank, Θεόδωρο Πανταλάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μινωικές Γραμμές: Αύξηση κατά 3 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τα ετήσια καθαρά κέρδη του ομίλου το 2016



    ΣΧΟΛΙΑ