• Business

    Νέα αγωγή κατά του Γ. Οικονόμου για το deal της DryShips με την Kalani

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Αντιμέτωπος με μία ακόμα αγωγή σε αμερικανικό δικαστήριο από μέτοχο της DryShips είναι ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, την τρίτη κατά σειρά, για την επίμαχη συμφωνία της εταιρείας με το καναδικό fund Kalani Investments.

    Όπως και η προηγούμενη αγωγή του μετόχου Maxime Hodges, έτσι και η τελευταία αγωγή του Herbert Silverberg στρέφεται κατά του διευθύνοντος συμβούλου της DryShips Γιώργου Οικονόμου, καθώς και κατά του οικονομικού διευθυντή τηςεταιρείας, Αντώνη Κανδυλίδη, όμως στρέφεται επίσης και κατά της Kalani Investments και του επικεφαλής της, Marc Bistricer, με την κατηγορία της χειραγώγησης της μετοχής της DryShips σε βάρος των επενδυτών.

    Ο Silverberg απέκτησε μετοχές της DryShips από τον Ιούνιο του 2016 και μετά, και ισχυρίζεται στην αγωγή του ότι οι κατηγορούμενοι “εκτέλεσαν ένα σχέδιο που αποσκοπούσε, και πράγματι εξαπάτησε το επενδυτικό κοινό, συμπεριλαμβανομένου και του μηνυτή”, ώστε να χριραγωγηθεί τεχνητά η τιμή της μετοχής της εταιρείας.

    Η αγωγή του Silverberg, όπως και οι δύο προηγούμενες, αφορά σε μία σειρά από reverse splits και εκδόσεις νέων μετοχών υπέρ της Kalani, που μείωσαν τον αριθμό των μετοχών της εταιρείας από 672 εκατομμύρια σε μόλις 36 εκατομμύρια περίπου. Οι ενέργειες αυτές “δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα σχέδιο χρηματοδότησης μέσω χειραγώγησης, σχεδιασμένο για τον περαιτέρω πλουτισμό του Οικονόμου, της Kalani και των συνεργατών τους”.

    Σύμφωνα με την αγωγή, η DryShips θα έπρεπε να έχει αποκαλύψει τις εκδόσεις των μετοχών, ενώ οι πληροφορίες για τα reverse splits δεν ήταν επαρκείς και οι ανακοινώσεις της εταιρείας δεν είχαν κάνει αναφορές σε αυτούς τους κινδύνους.

    Η ιδια η DryShips απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία συνεχίζει να έχει ανοικτό το δικαστικό μέτωπο στις Νήσους Μάρσαλ λόγω της αγωγής που είχε ασκηθεί εναντίον της από έναν άλλο μέτοχο που προσπαθεί να εξασφαλίσει δικαστική εντολή που θα απαγορεύει στην ναυτιλιακή να πουλήσει επιπλέον μετοχές στην Kalani.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απαγορευμένα τα λιμάνια της Αυστραλίας για πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Πώς με μια στρατηγική κίνηση απέκτησε ποσοστό στη ναυτιλιακή της Α. Φράγκου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι τέσσερις ελληνικές εταιρείες που πούλησαν πλοία supramax σε εξαιρετικές τιμές



    ΣΧΟΛΙΑ