ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αντιμέτωπος με μία ακόμα αγωγή σε αμερικανικό δικαστήριο από μέτοχο της DryShips είναι ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, την τρίτη κατά σειρά, για την επίμαχη συμφωνία της εταιρείας με το καναδικό fund Kalani Investments.
Όπως και η προηγούμενη αγωγή του μετόχου Maxime Hodges, έτσι και η τελευταία αγωγή του Herbert Silverberg στρέφεται κατά του διευθύνοντος συμβούλου της DryShips Γιώργου Οικονόμου, καθώς και κατά του οικονομικού διευθυντή τηςεταιρείας, Αντώνη Κανδυλίδη, όμως στρέφεται επίσης και κατά της Kalani Investments και του επικεφαλής της, Marc Bistricer, με την κατηγορία της χειραγώγησης της μετοχής της DryShips σε βάρος των επενδυτών.
Ο Silverberg απέκτησε μετοχές της DryShips από τον Ιούνιο του 2016 και μετά, και ισχυρίζεται στην αγωγή του ότι οι κατηγορούμενοι “εκτέλεσαν ένα σχέδιο που αποσκοπούσε, και πράγματι εξαπάτησε το επενδυτικό κοινό, συμπεριλαμβανομένου και του μηνυτή”, ώστε να χριραγωγηθεί τεχνητά η τιμή της μετοχής της εταιρείας.
Η αγωγή του Silverberg, όπως και οι δύο προηγούμενες, αφορά σε μία σειρά από reverse splits και εκδόσεις νέων μετοχών υπέρ της Kalani, που μείωσαν τον αριθμό των μετοχών της εταιρείας από 672 εκατομμύρια σε μόλις 36 εκατομμύρια περίπου. Οι ενέργειες αυτές “δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα σχέδιο χρηματοδότησης μέσω χειραγώγησης, σχεδιασμένο για τον περαιτέρω πλουτισμό του Οικονόμου, της Kalani και των συνεργατών τους”.
Σύμφωνα με την αγωγή, η DryShips θα έπρεπε να έχει αποκαλύψει τις εκδόσεις των μετοχών, ενώ οι πληροφορίες για τα reverse splits δεν ήταν επαρκείς και οι ανακοινώσεις της εταιρείας δεν είχαν κάνει αναφορές σε αυτούς τους κινδύνους.
Η ιδια η DryShips απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία συνεχίζει να έχει ανοικτό το δικαστικό μέτωπο στις Νήσους Μάρσαλ λόγω της αγωγής που είχε ασκηθεί εναντίον της από έναν άλλο μέτοχο που προσπαθεί να εξασφαλίσει δικαστική εντολή που θα απαγορεύει στην ναυτιλιακή να πουλήσει επιπλέον μετοχές στην Kalani.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απαγορευμένα τα λιμάνια της Αυστραλίας για πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Πώς με μια στρατηγική κίνηση απέκτησε ποσοστό στη ναυτιλιακή της Α. Φράγκου
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι τέσσερις ελληνικές εταιρείες που πούλησαν πλοία supramax σε εξαιρετικές τιμές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης στο Mononews: Οι νοσηλευτές η πρώτη προτεραιότητα για το 2026, τι είπε για το clawback
- Η ώρα του ΚΜ για το Σύνταγμα, τι δείχνουν τα focus του Μαξίμου, το ευχαριστώ στον Παπασταύρου, το αντάμωμα των πρώην και τι άλλαξε στα τρένα
- Τι συμβαίνει με 3Ε και RealCons, το Βατερλό και τα χάπια του Βακάκη, το placement της ΕΥΔΑΠ και o άμπαλος Σαχίνης, το deal των ΕΑΣ, οι σίγουροι του ανασχηματισμού, η ξεκούραση του Παπασταύρου, το κάλεσμα του Τσουκαρίδη και το πάρτι του Τρύφωνος
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό μήνυμα για την Συνταγματική Αναθεώρηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.