• Business

    Μειωμένη κερδοφορία, αλλά αυξημένα περιθώρια κέρδους για την Aegean Marine

    Aegean Marine Petroleum Network


    Πολύ μικρότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 ήταν τα κέρδη της ναυτιλιακής Aegean Marine Petroleum στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που παρουσίασε η εταιρεία.

    Ειδικότερα, τα κέρδη της Aegean Marine ανήλθαν στο β’ τρίμηνο 2017 στα 1,7 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών 13,5 εκατ, δολαρίων στο β’ τρίμηνο 2016, μία πτώση της τάξεως του 87% σε ετήσια βάση, η οποία αποδίδεται στη μειωμένη ζήτηση από την αγορά της εμπορικής ναυτιλίας και στον υψηλό ανταγωνισμό. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,04 δολάρια, λίγο κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, που τοποθετείτο στα 0,06 δολάρια ανά μετοχή.

    Ο τζίρος της Aegean Marine αυξήθηκε επίσης θεαματικά, σε ποσοστό 46% σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκε στα 1,4 δισ. δολάρια, όμως ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση του κόστους πωληθέντων προϊόντων (cost of goods), κατά 52% σε ετήσια βάση.

    Ίσως το πιο ευχάριστο νέο για την ναυτιλιακή στο β’ τρίμηνο του έτους ήταν η αύξηση του περιθωρίου κέρδους της από το 5,2% του α’ τριμήνου στο 5,7%, αν και το ποσοστό αυτό παραμένει πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το 9,5% του β’ τριμήνου 2016, την ώρα που οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τους 4.5 εκατ. μετρικούς τόνους, με τον όγκο τους να αυξάνεται κατά 9% σε ετήσια βάση.

    Τα περιθώρια παραμένουν υπό πίεση λόγω ενός συνδυασμού χαμηλών πετρελαϊκών τιμών, πιεσμένων τιμών ναύλωσης στην εμπορική ναυτιλία και ισχυρού ανταγωνισμού από την πλευρά της προσφοράς”, δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean, Jonathan McIlroy, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον προηγούμενο μήνα, αναπληρώνοντας το κενό που είχε αφήσει ο Νικόλας Ταβλάριος μετά την παραίτησή του.

    Αν και απομένει περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει στην περιοχή της μείωσης του κόστους, είμαστε στο σωστό δρόμο για την εκτέλεση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που μας τοποθετούν σε καλή θέση για να επωφεληθούμε από οποιαδήποτε ανοδική κίνηση της αγοράς”, σημείωσε ο Jonathan McIlroy.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγελική Φράγκου: Αισιοδοξία, παρά τη δύσκολη αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Μόλαρης: Πούλησε το παλαιότερο πλοίο της η Empire Bulkers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μιχάλης Μποδούρογλου: Ο στόλος της ναυτιλιακής του συρρικνώνεται



    ΣΧΟΛΙΑ