• Business

    Γ. Προκοπίου: Ποιος μέτοχος μείωσε το ποσοστό συμμετοχής του στην Dynagas LNG

    Προκοπίου ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynacom Tankers Management


    Λιγότερο από το 5% της ναυτιλιακής Dynagas LNG Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, ελέγχει πλέον η επενδυτική εταιρεία Kayne Anderson, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της εταιρείας προς την αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς, έχοντας μειώσει σημαντικά το μερίδιό της τα τελευταία δύο χρόνια.

    Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, η Kayne Anderson, που διαχειρίζεται κεφάλαια συνολικού ύψους άνω των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της 1,7 εκατομμύρια μετοχές της Dynagas LNG, όταν τον περασμένο Μάιο κατείχε 1,95 εκατομμύρια μετοχές. Αντίθετα, το 2015 είχε φτάσει να έχει πάνω από 4 εκατομμύρια μετοχές.

    Σημειωτέον ότι η μετοχή της Dynagas LNG έχει υποχωρήσει κατά 7% από την αρχή του χρόνου, ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε ήταν κατώτερα των προσδοκιών, καθώς τα κέρδη της μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξεως του 24% και διαμορφώθηκαν στα 12,9 εκατ. δολάρια, έναντι 17,13 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Παράλληλα, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν τελικά στο ποσό των 0,32 δολαρίων, έναντι 0,37 δολαρίων που προσδοκούσαν οι αναλυτές. Οι μειωμένοι ναύλοι των πλοίων μεταφοράς LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) Lena River και Yenisei River (αμφότερα χωρητικότητας 155.000-cbm και κατασκευής 2013), ευθύνονται για τα αποτελέσματα αυτά, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας.

    Πάντως, πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε τη διανομή τριμηνιαίου μερίσματος ύψους 0,4225 δολαρίων ανά κοινή μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το οποίο θα καταβληθεί στις 18 Ιουλίου σε όλους όσους κατέχουν μετοχές σήμερα, 11 Ιουλίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμεών Παληός: Big hit με 3 νέα κερδοφόρα deals

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Clarksons: «Τα νεότευκτα πλοία δεν απειλούν την ανάκαμψη της αγοράς» – Τι λένε οι αναλυτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Deal-μαμούθ στη ναυτιλία! Τι «ψώνισε» με 6,3 δισ. δολ. η Cosco



    ΣΧΟΛΙΑ