• Business

    Α. Φράγκου: Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση των 14 πλοίων της Rickmers

    Αγγελική Φράγκου (Navios Partners_

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Αίρεται και το τελευταίο εμπόδιο για την εξαγορά των 14 πλοίων της Rickmers Maritime από την Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, μετά την απόφαση του Peter Kwok Kian Tow να αποσύρει την προσφυγή του στα δικαστήρια κατά του deal.

    Πρόκειται για τον ομολογιούχο της Rickmers (έχει στην κατοχή του ομόλογα αξίας περίπου 180.000 δολαρίων) που είχε στραφεί νομικά κατά της εξαγοράς των πλοίων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του trust, που έκανε λόγο για μία “άνευ προηγουμένου” κίνηση στην ιστορία της αγοράς ομολόγων της Σιγκαπούρης, που αν γινόταν αποδεκτή “θα προκαλέσει αναστάτωση στις διεργασίες της αγοράς ομολόγων, θα ακυρώσει τις μακροχρόνιες νομικές βάσεις και θα ανοίξει μία κερκόπορτα για μεμονωμένους ομολογιούχους να αναλάβουν και οι ίδιοι νομική δράση, αγνοώντας πλήρως τους όρους της συμφωνίας”.

    Αν και δεν είναι σαφές ποια ήταν τα επιχειρήματα του Peter Kwok Kian Tow κατά του deal, εκτιμάται ότι η αντίδρασή του οφείλεται στο γεγονός ότι τα έσοδα από τη συμφωνία θα αξιοποιηθούν κατά προτεραιότητα για την αποπληρωμή οφειλών προς εξασφαλισμένους πιστωτές, των οποίων οι εξασφαλίσεις δεν ήταν επαρκείς για να καλύψουν τα χρέη.

    Η Rickmers πάντως φαίνεται πως ανακουφίστηκε από την απόσυρση της προσφυγής, και κάλεσε όλους τους πιστωτές της “να απόσχουν από ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ή να καθυστερήσουν τη συντεταγμένη εκκαθάριση του trust, που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την αξία και τον χρόνο των όποιων ανακτήσεων”.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η συμφωνία της Navios Partners με την Rickmers αφορά στην απόκτηση ολόκληρου του στόλου της Rickmers (συνολικά 14 πλοία) έναντι 113 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για έντεκα πλοία χωρητικότητας 4.250 teu και τρία χωρητικότητας 3.450 teu, με μέση ηλικία στα 9,5 έτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: “Σπίτι” η Navios Acquisition για τα 17 τάνκερ της First Ship Lease Trust;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφαγαν… πόρτα οι προτάσεις Grimaldi στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Hellenic Seaways

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Clarksons: Βγήκαν τα μαχαίρια στο ναυλομεσιτικό κολοσσό – Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ