• Business

    Έτοιμη να επενδύσει στη Hyundai Merchant Marine η BlackRock

    HMM

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Hyundai Mercury” της HMM είναι χωρητικότητας 8.566-teu και κατασκευής του έτους 2009


    Μία επένδυση ύψους 880 εκατομμυρίων δολαρίων στη μεγάλη ναυτιλιακή Hyundai Merchant Marine της Νότιας Κορέας φέρεται να σχεδιάζει η επενδυτική εταιρεία BlackRock.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, εκπρόσωπος της Hyundai Merchant Marine επιβεβαίωσε πως υπάρχουν εν εξελίξει συζητήσεις για μία πιθανή επένδυση της BlackRock, όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Σημειωτέον ότι η κορεατική ναυτιλιακή έχει στον στόλο της πλοία ξηρού φορτίου, containerships και δεξαμενόπλοια συνολικής αξίας που αγγίζει τα 800 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το VesselsValue. Ο μεγαλύτερος μέτοχός της είναι η Korea Development Bank, ενώ λίγες εβδομάδες πριν καταρρεύσει η Hanjin Shipping, το 2016, είχε λάβει ένα πακέτο ενίσχυσης ύψους 1,3 δισ. δολαρίων περίπου.

    Αν πάντων το deal οριστικοποιηθεί, δεν θα είναι η πρώτη φορά που η BlackRock επενδύει στη ναυτιλία, καθώς η εταιρεία έχει επίσης μεταξύ άλλων μερίδια στις Gener8, DHT Holdings, Hyundai Heavy Industries και Clarksons.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Τσάκος: Τριετής ναύλωση για δύο τάνκερ suezmax της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης: Το μεγάλο στοίχημα με την είσοδο στο ξηρό φορτίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Κ. Κωνσταντακόπουλος: «Ψήνεται» μεγάλο deal της Costamare με την Dohle



    ΣΧΟΛΙΑ