• Business

    Χ. Βαφειάς: Συμφωνίες ναύλωσης για 15 πλοία της ανακοίνωσε η Stealth Maritime

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Νέες μακροχρόνιες ναυλώσεις πλοίων της ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Stealth Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, με τις οποίες το ποσοστό απασχόλησης του στόλου της φτάνει το 75%.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τους τελευταίους μήνες πέτυχε τη ναύλωση 15 νέων τάνκερ, τα επτά εκ των οποίων είναι bareboat, ενώ τα άλλα οκτώ είναι time charters. Οι συμφωνίες ναύλωσης κυμαίνονται σε διάρκεια από τέσσερις μήνες έως και τρία χρόνια.

    Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stealth Maritime, Λάμπρος Μπαμπίλης, “είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που έχουμε εξασφαλίσει απασχόληση για το 75% του στόλου μας με πρώτης τάξεως ναυλωτές, σε μία περίοδο όπου οι τιμές spot και οι αξίες των πλοίων υποχωρούν. Η συντηρητική μας στρατηγική ναύλωσης της πλειοψηφίας του στόλου μας των τάνκερ με περιοδική απασχόληση, σε συνδυασμό με τη χαμηλή μόχλευση, έχει προστατεύσει την εταιρεία κατά τη διάρκεια των δύσκολων περιόδων και έχει παράσχει σταθερότητα εσόδων”.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι πριν από λίγες μέρες ο Όμιλος Βαφειά προχώρησε σε συμφωνία ναύλωσης με την εταιρεία logistics Trafigura, στην οποία και θα ναυλώσει τα δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax Crude Centurion (χωρητικότητας 112.871-dwt και κατασκευής 2010) και Iridescent (χωρητικότητας  112.871-dwt και κατασκευής 2009) και το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων και πετρελαίου τύπου MR Navig8 Stealth (χωρητικότητας 50.760-dwt και κατασκευής 2008).

    Τα δύο aframaxes ναυλώθηκαν για 15.000 δολ./ημέρα και 15.250 δολ./ημέρα αντίστοιχα, ενώ το ποσό των ναύλων για το Navig8 Stealth δεν έχει γίνει γνωστό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Big deal με 217 εκατ. δολ. για 8 πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Η GasLog Partners αγόρασε πλοίο από τη μητρική της έναντι 219 εκατ. δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δ. Προκοπίου: Η Centrofin πούλησε bulker για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ