• Business

    Η Aegean Marine επεκτείνεται στη Σαβάνα, μετά την αποχώρηση Γεωργιόπουλου

    πητερ γεωργιοπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Aegean Marine Petroleum Network


    Την πρώτη της επένδυση μετά την αποχώρηση του Πήτερ Γεωργιόπουλου από το διοικητικό της συμβούλιο υλοποιεί η ναυτιλιακή Aegean Marine Petroleum Network, η οποία ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου κέντρου εξυπηρέτησης στο λιμάνι Σαβάνα, στην Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η επέκταση της Aegean Marine στο τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι διαχείρισης containers των ΗΠΑ θα γίνει με την ενοικίαση δεξαμενών πετρελαίου της Colonial Terminals στον ποταμό Σαβάνα. Η Aegean έχει συμφωνήσει να προμηθεύει την Colonial Oil Industries με πετρελαϊκά προϊόντα για τις επιχειρήσεις μεταφορών με φορτηγά της εταιρείας.

    Επίσης, η Aegean έχει συμφωνήσει με την εταιρεία Vane Brothers για την παροχή υπηρεσιών φορτηγίδας στο λιμάνι.

    Ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας για την Αμερική, Μανώλης Χοχλάκης, δήλωσε: “Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε το ξεκίνημα του νέου κέντρου εξυπηρέτησής μας στη Σαβάνα, που ενισχύει την υπάρχουσα παρουσία μας στην αγορά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Η πελατειακή μας βάση θα λάβει μία ανταγωνιστική τιμολογιακή προσφορά σε μία κρίσιμη αγορά containers που υποεξυπηρετείται μετά την αποχώρηση της Colonial το 2013. Η επέκταση της Aegean στη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ θα ενισχύσει την ευελιξία και το βεληνεκές του δικτύου παροχής μας και θα μας επιτρέψει να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας.”.

    “Ο όμιλος Colonial είναι ένας όμιλος με εμπειρία που γνωρίζει πώς να αποθηκεύει, να αναμειγνύει και να διανέμει ναυτιλιακά καύσιμα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας μαζί του ώστε να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο τη Σαβάνα ως αγορά ναυτιλιακού πετρελαίου”, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η συμφωνία με την Colonial τίθεται σε ισχύ το Σάββατο, 1η Ιουλίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιες δύο ναυτιλιακές εταιρείες μπαίνουν στον δείκτη Russell 3000

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Γεωργιόπουλος: Καταρρέει η μετοχή του κατά 14% μετά το «ναυάγιο» με τον Fredriksen

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρέστης-Δράγνης: Κίνηση-ματ 192 εκατ. δολ. από τους ισχυρούς εφοπλιστές



    ΣΧΟΛΙΑ