• Business

    Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

    • NewsRoom


    Θέμα ημερών είναι οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, με τους εμπόρους να ελπίζουν, για μία ακόμη φορά, σε αύξηση του τζίρου.

    Πιο συγκεκριμένα, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται η έναρξή τους και στις 30 Οκτωβρίου, καθώς επιτρέπεται από τη νομοθεσία.

    Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Μάλιστα, η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει στους εμπόρους ότι σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

    Αν επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

    Θεσσαλονίκη

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013 από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 10 Νοέμβριου 2017, θα ισχύσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος.

    Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν (προαιρετικά) την Κυριακή 5 Νοεμβρίου (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2017).

    Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 είναι: 11 π.μ. – 6 μ.μ.



    ΣΧΟΛΙΑ