• Business

    «Mea Culpa» από το Twitter – Σε ποιες αλλαγές προχωρά

    • NewsRoom


    Την αποτυχία του να προστατεύσει τους χρήστες από την παρενόχληση και τις βίαιες απειλές παραδέχθηκε με ανάρτησή του το Twitter.

    Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησε ένα κείμενο στο οποίο παραδέχεται ότι έχει υποσχεθεί πολλές φορές να προστατεύει τον κόσμο, αλλά δεν έχει καταφέρει να βελτιωθεί στον συγκεκριμένο τομέα.

    «Έχουμε πει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν ότι θα βελτιωθούμε και υποσχεθήκαμε διαφάνεια, αλλά οι προσπάθειές μας δεν απέδωσαν», ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτησή της.

    Το «mea culpa» του Twitter ήρθε μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση του παραγωγού Harvey Weinstein, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμούς από δεκάδες ηθοποιούς.

    Μάλιστα, την εβδομάδα που μας πέρασε, ο CEO του Twitter παρουσίασε έναν μεγάλο κατάλογο συμπεριφορών που θα απαγορεύσει το Twitter, εφαρμόζοντας, μεταξύ άλλων, αυστηρότερους κανόνες για το «μη συναινετικό» γυμνό, τα σύμβολα μίσους και τις απειλές άσκησης βίας. Το Twitter αναπτύσσει επίσης νέους κανόνες για τις ομάδες που τάσσονται υπέρ της χρήσης βίας.

    Για να αποδείξει τη σοβαρότητα των προθέσεών του, το Twitter ανέφερε ότι προγραμματίζει να δημοσιεύσει τους νέους κανόνες μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν και σχετικές ενημερώσεις προόδου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συμφωνία-έκπληξη του Facebook με μεγάλα ονόματα του Τύπου για δωρεάν άρθρα
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζον Κάλαμος, ο μεγιστάνας που μαζεύει επενδυτές για την Ελλάδα
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Forbes: Ποιοι είναι οι Ελληνοαμερικανοί μεταξύ των 400 πλουσιότερων μεγιστάνων στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ