• Business

    Γιατί η Eldorado Gold διέλυσε το αφήγημα του Τσίπρα για τις επενδύσεις

    George Burns Eldorado Gold Μπερνς

    Τζορτζ Μπερνς, επικεφαλης Eldorado Gold


    Αποστολή εξετελέσθη: η “μισητή” Eldorado Gold, της οποίας τις μεγάλες επενδύσεις σε Χαλκιδική και Θράκη ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε όσο κανένας, αναστέλλει τις επενδύσεις της στη χώρα μας, με μία ανακοίνωση-κραυγή απόγνωσης για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των απαραίτητων εργασιών, με ευθύνη ασφαλώς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Στο mononews έχουμε γράψει κατά καιρούς, με… ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τα βασανιστήρια (δεν υπερβάλλουμε) στα οποία υπέβαλε η κυβέρνηση την Eldorado, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να βάλει εμπόδια στις επενδύσεις της, προφανώς στο πλαίσιο μίας επιχείρησης συσπείρωσης των διασκορπισμένων αριστερών πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον τον έχουν εγκαταλείψει, ενοχλημένοι από την… πασοκική του στροφή. Λες και θα “αγαπήσουν” ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ των μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ αυτοί που τον είχαν ψηφίσει για να σκίσει τα μνημόνια και να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, επειδή παίζει τον… σκληρό στην Eldorado.

    Ομολογουμένως, η Eldorado άντεξε πολύ, παρά τις αντίξοες συνθήκες, γεγονός ενδεικτικό του πόσο ήθελε να υλοποιήσει τις επενδύσεις της στη χώρα μας. Εδώ και μήνες ψιθυριζόταν ότι η εταιρεία ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από την Ελλάδα, όμως μόλις σήμερα ήρθε η ανακοίνωση για την αναστολή των επενδύσεών της, με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

    Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η χρονική στιγμή στην οποία έρχεται αυτή η ανακοίνωση. Σε μία περίοδο όπου η κυβέρνηση προσκαλεί τους ξένους επενδυτές να έρθουν και να εμπιστευτούν την Ελλάδα, φέρνοντας εδώ τα χρήματά τους, με ένα αφήγημα για μία χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και πρόθυμη να διευκολύνει όποιον την εμπιστευτεί. Η περίπτωση της Eldorado στέλνει ένα αντιφατικό μήνυμα: είναι τελικά πράγματι η Ελλάδα μία χώρα φιλική προς τους επενδυτές; Ή μήπως είναι η Ελλάδα μία χώρα όπου η κυβέρνηση και οι διάφορες δημόσιες υπηρεσίες κάνουν ότι μπορούν για να κάνουν δύσκολη τη ζωή των επίδοξων επενδυτών; Ποιον θα πιστέψουν οι ξένοι επενδυτές: το ευφάνταστο αφήγημα μίας κυβέρνησης ή την πραγματική εμπειρία των… άτυχων που έβαλαν τα λεφτά τους στη χώρα μας, όπως είναι η Eldorado; Και μην ξεχνάμε και την υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό…

    Φυσικά και οι επενδυτές θα πιστέψουν την Eldorado. Και θα τρομάξουν ακούγοντας για τον… Γολγοθά που πέρασε η εταιρεία για να παραμείνει ζωντανή η επένδυσή της στην Ελλάδα και τα ανυπέρβλητα εμπόδια που βρήκε μπροστά της – εμπόδια που η ίδια η κυβέρνηση της έβαλε με τους χειρισμούς της.

    Και φυσικά στην επόμενη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας θα θριαμβολογήσει για το πόσο φιλική είναι η κυβέρνησή του απέναντι στους επενδυτές. Και φυσικά. Δεν θα τον πιστέψει κανείς…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θέλετε επενδύσεις; Δείτε πως κοροϊδεύουν και στην υπόθεση της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέσσας για αποχώρηση της Eldorado Gold: Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την επένδυση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δραματικές Εξελίξεις: H Eldorado Gold αναστέλλει τις επενδύσεις της. Εκτεθειμένος ο Α. Τσίπρας



    ΣΧΟΛΙΑ