• Business

    Ελλάκτωρ: Και τώρα τι;

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι κ. Δ.Καλλιτσάντσης, Α. Καλλιτσάντσης, Δ. Κούτρας και Λ. Μπόμπολας


    Ερωτηματικά προκαλεί η παντελής απουσία του Λεωνίδα Μπόμπολα από τη διαδικασία του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών για το 10% της κατασκευαστικής Ελλάκτωρ, καθώς πιθανολογείται ότι δρομολογούνται σημαντικές εξελίξεις στην εταιρεία, η οποία ταλανίζεται εδώ και πολύ καιρό από τη διαμάχη ανάμεσα στους αδελφούς Καλλιτσάντση από τη μία και τον Δημήτρη Κούτρα από την άλλη.

    Τη διαδικασία κίνησε η Alpha Bank, ανοίγοντας το βιβλίο προσφορών για το 10% της Ελλάκτωρ που κατείχε ενεχυριασμένο από τον επενδυτή Γ. Τζιβέλη, και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές βγήκαν κερδισμένες από τη διαδικασία αυτή, αφού αύξησαν το ποσοστό τους στην εταιρεία κατά 3% περίπου η καθεμιά, χωρίς βέβαια να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων, αν και είναι γεγονός ότι με το επιπλέον μερίδιο που απέσπασαν οι Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης κατέχουν πλέον ποσοστό άνω του 13% της Ελλάκτωρ, λίγο μικρότερο από αυτό του Λεωνίδα Μπόμπολα, που ανέρχεται στο 15%.

    Η απουσία του Λεωνίδα Μπόμπολα από τη διαδικασία είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί, με τον επιχειρηματία να εκφράζει την πρόθεσή του να μη διεκδικήσει το 10% της εταιρείας, προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντάσεις στο εσωτερικό της Ελλάκτωρ, με τη “μοιρασιά” του ποσοστού αυτού στους άλλους μετόχους. Όμως από πολλούς η απουσία αυτή, σε συνδυασμό και με τις πρόσφατες εξελίξεις στον “Πήγασο” και τον Mega, που παραπέμπουν σε απόσυρση της οικογένειας Μπόμπολα από τα media εν γένει, ερμηνεύεται ως πρόθεση απόσυρσης της οικογένειας και από την αγορά των κατασκευών.

    Για την ώρα, βέβαια, ακόμα και μετά τις ανακατατάξεις που έφερε η πώληση του 10% της Ελλάκτωρ, ο Λεωνίδας Μπόμπολας εξακολουθεί να ελέγχει ποσοστό της εταιρείας μεγαλύτερο από τους άλλους “παίκτες”, και επομένως είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις γύρω από την εταιρεία. Όσο για το ενδεχόμενο αποχώρησής του, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ότι πράγματι είναι ένα ενδεχόμενο που υπάρχει στο μυαλό του, εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι “σφαγή” θα γίνει για το ποιος θα αποκτήσει αυτό το 15% της Ελλάκτωρ…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν κυκλοφορεί σήμερα το «Έθνος» – Επαναλαμβανόμενες απεργίες στον Πήγασο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο: O πόλεμος στον Ελλάκτωρα και γιατί ο Λεμονής (Καλογήρου) έφτιαξε νέα εταιρία (οι τράπεζες το ξέρουν;)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτά είναι τα 14 ξενοδοχεία που πωλούν Alpha, Πειραιώς και Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ