• Business

    Αιφνιδιαστικό email σε 761.000 φορολογούμενους. Τι ζητάει η εφορία

    email


    Καλώς τα δεχτήκαμε: ήδη από χθες, Δευτέρα, χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν αρχίσει να δέχονται “προειδοποιητικά” email από την εφορία, τα οποία τους… θυμίζουν (λες και μπορεί να το είχαν ξεχάσει) ότι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και τους καλούν να τις τακτοποιήσουν μέσα σε 15 μέρες, για να αποφύγουν τις κατασχέσεις.

    Τα… απειλητικά αυτά email έχουν πάνω από 760.000 αποδέκτες: πρόκειται για φορολογούμενους που, όπως διαπιστώθηκε από διασταυρώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Ανώτατη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το περασμένο Σάββατο, δεν πλήρωσαν εγκαίρως την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, η προθεσμία για την καταβολή της οποίας έληξε στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

    Όπως λοιπόν αναφέρεται στα συγκεκριμένα email, που δείχνουν ως αποστολέα έναν λογαριασμό email ονόματι OFEIL[email protected], διαπιστώθηκε «μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στις 19 Αυγούστου 2017, ότι εκκρεμούν οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες , επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές». Έτσι, οι παραλήπτες καλούνται να μεριμνήσουν για την τακτοποίηση των οφειλών εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης μέσω της εφαρμογής του Taxisnet «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση», όπου και θα βρουν το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους στα «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης».

    Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος, στο e-mail αναγράφεται τόσο το όνομα του φορολογούμενου στον οποίο απευθύνονται οι οδηγίες της εφορίας, όσο και το όνομα χρήστη του στο Taxisnet.

    Και μπορεί να μη γίνεται καμία ευθεία αναφορά σε κατασχέσεις για όσους δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, ωστόσο υπάρχει ως συνήθως η επισήμανση ότι “για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα” – δηλαδή κατασχέσεις…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το μεγάλο σκάνδαλο: Πώς η ΓΓ Περιουσίας Πέτη Πέρκα ευνόησε το Nammos στην Μύκονο. Το μίσθωμα και ο Αντώνης Ρέμος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:1,5 χρόνο μετά και τσεκουρωμένες εκδίδονται τον Σεπτέμβριο οι νέες συντάξεις χηρείας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνεργασία Samsung Bioepis – Takeda για την ανάπτυξη βιοτεχνολογικών φαρμάκων



    ΣΧΟΛΙΑ