• Business

    ΤτΕ: Και επίσημα στην FPS της Eurobank η δεύτερη άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων

    Καραμούζης

    Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος της Eurobank


    Στην Eurobank Financial Planning Services (FPS) δόθηκε και επίσημα η δεύτερη άδεια διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως ενέκρινε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ.

    Η FPS ανήκει εδώ και μία δεκαετία στον όμιλο της Eurobank και έως σήμερα αποτελεί τον βασικό βραχίονα στην προσπάθεια της τράπεζας να ενημερώνει τους πελάτες για την πορεία των δανείων τους.

    Όπως είχε αναφέρει το mononews, η FPS θα αναλάβει τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Eurobank, και εντάσσεται στην καθετοποιημένη δομή του Ομίλου για τα προβληματικά δάνεια της οποίας προΐσταται ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Καλαντώνης.

    Εντός των επόμενων ημερών η ΤτΕ θα δώσει την τρίτη άδεια στην εταιρεία διαχείρισης μεγάλων μη εξυπηρετούμενων δανείων που στήνει το KKR και στην οποία θα περάσουν δάνεια αξίας 1,2 δισ. ευρώ από το χαρτοφυλάκιο της Eurobank και της Alpha Bank ΑΛΦΑ +0,62% (600 εκατ. ευρώ, έκαστη).

    Συνολικά, υπάρχουν περί τις δέκα υποψήφιες εταιρείες που ενδιαφέρονται να λάβουν άδεια για να εισέλθουν στην αγορά που θα διαχειριστεί μέρος των 110 δις.ευρώ προβληματικών δανείων, τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Τροπολογία με ρυθμίσεις για την αναβαλλόμενη φορολογία: Τι λέει για τα «κόκκινα» δάνεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αξιολόγηση και θεσμικό πλαίσιο κρίνουν την πρόοδο στα κόκκινα δάνεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντανιέλ Νουί: Τα κόκκινα δάνεια η σημαντικότερη πρόκληση για τις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ