• Business

    Αλεξάντερ Ζίνελ (Fraport): Σε 14 αεροδρόμια υπήρχαν 12.200 καμένες λάμπες


    Στα… συντρίμμια που βρήκε η Fraport Greece στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια όταν ανέλαβε τη διαχείρισή τους αναφέρθηκε σε πρόσφατη ημερίδα του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας Αλεξάντερ Ζίνελ, και τα όσα είπε ήταν εξόχως αποκαλυπτικά για το πώς “διαχειριζόταν” προηγουμένως τα αεροδρόμια η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ζίνελ, στα 14 αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κως, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθος) εντοπίστηκαν συνολικά… 12.200 καμένες λάμπες, δηλαδή σχεδόν 1.000 καμένες λάμπες σε κάθε αεροδρόμιο! Φαίνεται πως η ΥΠΑ έκανε…οικονομία με αυτόν τον τρόπο.

    Επίσης, από τις πρώτες δουλειές της κοινοπραξίας ήταν να αντικαταστήσει πάνω από 1.200 πυροσβεστήρες με νέους, καθώς και να τοποθετήσει συνολικά 81 κλιματιστικά στα 14 αεροδρόμια. Συνολικά, μέσα στους πρώτους πέντε μήνες που έχει αναλάβει τη διαχείρισή τους, η Fraport Greece έχει πραγματοποιήσει κοντά στις 8.000 εργασίες μικρής κλίμακας, ενώ μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουν ξεκινήσει τα “μεγάλα” έργα που προβλέπονται για την αναβάθμιση των αεροδρομίων, τα οποία δεν είχαν μπει ακόμα μπρος λόγω της υψηλής τουριστικής περιόδου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύμβαση παραχώρησης των αεροδρομίων υπάρχει ρήτρα αποζημίωσης του αναδόχου, σε περίπτωση που παραλάβει τα αεροδρόμια σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν στην οποία βρίσκονταν κατά την υποβολή των προσφορών. Θεωρείται επομένως βέβαιο ότι η Fraport Greece θα ενεργοποιήσει αυτήν τη ρήτρα, ζητώντας να αποζημιωθεί για τις παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση τις υποδομές των αεροδρομίων πριν να τα παραλάβει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντράγκι: Γιατί ο Mr ECB σφίγγει τη μέγγενη στις ελληνικές τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δρομέας: Νέα σύμβαση ύψους 2,6 εκ. ευρώ με τον Γερμανικό Στρατό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάγια ρύθμιση: Πώς θα μπείτε στη ρύθμιση των 12 δόσεων



    ΣΧΟΛΙΑ