• Business

    Morgan Stanley: Ποιες μετοχές αποτελούν επενδυτική ευκαιρία στην παρούσα φάση

    • NewsRoom


    Η περίοδος που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα κερδοφορίας πολλές φορές αποτελεί περίοδο ευφορίας για τις μετοχές. Οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν ανάπτυξη που ταιριάζει στις αποτιμήσεις τους και ότι οι μετοχές τους αποτελούν επενδυτική ευκαιρία. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει αυτό, προειδοποιεί η Morgan Stanley.

    Αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι επενδυτές την περίοδο των ανακοινώσεων. Όταν προβλέπουν ισχυρά αποτελέσματα, οι μετοχές τείνουν να σημειώνουν ράλι και, στη συνέχεια, αν οι επενδυτικές προσδοκίες δεν επιβεβαιωθούν, ακολουθεί διόρθωση.

    Αυτό το σενάριο έχει επιβεβαιωθεί με ένα σχετικά ευνοϊκό τρόπο ήδη δύο φορές φέτος, με τη μέγιστη διόρθωση να φθάνει μόλις το 3%. Αλλά αυτή τη φορά είναι διαφορετική, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Morgan Stanley.

    «Αν οι μετοχές ακολουθήσουν την πορεία που ακολουθούν από την αρχή του έτους, η περίοδος των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων κερδοφορίας θα αποτελέσει γεγονός τύπου “πουλάω στη είδηση” και ενδέχεται να δούμε μία ισχυρή διόρθωση στις αγορές», προειδοποιεί. «Βραχυπρόθεσμα, μια διόρθωση φαίνεται πιο πιθανή πλέον», προσθέτει.

    Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Morgan Stanley δεν θεωρεί ότι ήρθε το τέλος της ανοδικής αγοράς – μιας ανοδικής αγοράς που μετρά οκτώμισι χρόνια. H αμερικάνικη τράπεζα προειδοποιεί απλώς για την πιθανότητα μιας σχετικά ήπιας διόρθωσης σε σχέση με τις αποτιμήσεις-ρεκόρ που εμφανίζουν οι μετοχές σήμερα.

    Μάλιστα η Morgan Stanley είναι πολύ αισιόδοξη για τη Wall Street, με στόχο τις 2.700 μονάδες για τον δείκτη S&P 500 μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018. Αυτό μεταφράζεται σε άνοδο της τάξης του 5,6% από τα σημερινά επίπεδα.

    Τι προτείνει η Morgan Stanley

    Η Morgan Stanley συνιστά στους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τυχόν «βουτιές» που μπορεί να προκύψουν λόγω απογοήτευσης από τα αποτελέσματα κερδοφορίας ως ευκαιρία για να επιστρέψουν και να αυξήσουν την έκθεσή τους στις μετοχές.

    «Πιστεύουμε ότι η κυκλική ανοδική αγορά που άνοιξε το 2009 είναι άθικτη, αλλά είμαστε πιο σίγουροι από ποτέ ότι βρισκόμαστε στα τελευταία της στάδια. Οι αποδόσεις είναι συνήθως πολύ ισχυρές στο τέλος και οι επενδυτές δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να χάσουν τέτοιες κινήσεις, δεδομένης της πιθανότητας οι υποδόσεις να είναι χαμηλότερες από τις συνήθεις τα επόμενα 10 χρόνια», τονίζει η Morgan Stanley.

    Επισημαίνει, μάλιστα, ότι τον επόμενο μήνα οι πιθανότητες για είναι μεγαλύτερες. «Με μόλις 1% περιθώριο ανόδου προς τον βραχυπρόθεσμο στόχο μας για άνοδο του S&P στις 2.575 μονάδες και 5% + δυνητική διόρθωση, δεν είναι καιρός να να είναι κανείς επιθετικός όπως ήταν τον Αύγουστο», σημειώνει.

    «Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε αγοραστές αυτής της διόρθωσης, καθώς πιστεύουμε ότι θα προετοιμάσει το επόμενο ράλι προς τον στόχο των 2.700 μονάδων κατά το α’ τρίμηνο», σημειώνει, προσθέτοντας ότι οι επιλογές της επικεντρώνονται κυρίως στη μικρή / μεσαία κεφαλαιοποίηση, στις τράπεζες, την ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τη βιομηχανία και την τεχνολογία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: BlackRock Blog: Τι σημαίνει για τους επενδυτές η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mohamed El-Erian: Αυτα είναι τα τρία σενάρια που πρέπει να καθοδηγήσουν τους επενδυτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Airbnb: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας ανέτρεψε τα δεδομένα



    ΣΧΟΛΙΑ