• Business

    Netflix: Εντυπωσιακή αύξηση συνδρομητών στο τρίτο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Τεντ Σαράντος, Co-CEO Netflix

    Τεντ Σαράντος, Co-CEO Netflix


    Άλμα 11% σημειώνουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης οι μετοχές της Netflix, καθώς ο γίγαντας του streaming ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή αύξηση συνδρομητών στο τελευταίο τρίμηνο.

    Ειδικότερα, η Netflix ανακοίνωσε πως πρόσθεσε 8,76 εκατ. συνδρομητές κατά τη διάρκεια του τριμήνου, έναντι 5,49 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Η εταιρεία είχε προχωρήσει στην καταστολή των κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης και είχε ενισχύσει τις προσπάθειές προώθησης μιας νέας κατηγορία συνδρομής που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

    Τα κέρδη στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 3,73 δολάρια ανά μετοχή, έναντι  3,49 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές σύμφωνα με την LSEG (πρώην Refinitiv).

    Τα έσοδα της Netflix διαμορφώθηκαν στα 8,54 δισεκατομμύρια δολάρια, συμφωνώντας με την πρόβλεψη των αναλυτών.

    Οι συνολικές αναμενόμενες συνδρομές διαμορφώθηκαν στα 247,15 εκατομμύρια, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών σε έρευνα της Street Account για  243,88 εκατ,. συνδρομές.

    Το Netflix είχε δει την τελευταία εβδομάδα μια σειρά από  περικοπών της τιμής στόχου της μετοχής και αναθεωρημένες προβλέψεις από αναλυτές της Wall Street, οι περισσότεροι από τους οποίους αναμένουν περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας.

    Τα στελέχη της εταιρείας είχαν προειδοποιήσει προηγουμένως τους επενδυτές ότι η υπηρεσία με τις διαφημίσεις είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και δεν θα πρέπει να αναμένεται σημαντικός αντίκτυπος στα έσοδα μέχρι το τέλος του έτους.

    Διαβάστε επίσης

    Tesla: Η μείωση των τιμών έπληξε τα κέρδη

    Wall: Απώλειες 1,34% για τον S&P 500 μετά το νέο άλμα των αποδόσεων των ομολόγων



    ΣΧΟΛΙΑ