• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις με το βλέμμα σε FED και εταιρικά αποτελέσματα

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με οριακές μεταβολές σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας, ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αν είναι στραμμένο στις εταιρικές ανακοινώσεις.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones ολοκλήρωσε στις 33.976,63 μονάδες με απώλειες -0,03%. Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09% στις 4.154,87 μονάδες και ο Nasdaq στις 12.153,41 μονάδες με οριακές απώλειες -0,04%.

    Οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τραπεζών. Παρά το σκληρό οικονομικό περιβάλλον, η Bank of America κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για το πρώτο τρίομηνο, ενώ αντίθετα η Goldman Sachs ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα, απογοητεύοντας τους αναλυτές.

    Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα τριμήνου της Johnson & Johnson, με την εταιρεία μάλιστα να αυξάνει την καθοδήγηση για το 2023. Ωστόσο, η μετοχή της υποχώρησε.

    Την ίδια ώρα, η αγορά άκουσε ξανά με προβληματισμό τις δηλώσεις του  προέδρου της FED St. Louis Τζέιμς Μπούλαρντ, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη για νέες αυξήσεις επιτοκίων  προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός. Όπως ανέφερε η Fed θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν πως ο πληθωρισμός παραμένει επίμονος.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Fed Atlanta, Ραφαέλ Μπόστιτς, τόνισε πως η FED έχει πιθανότατα άλλη μια αύξηση των επιτοκίων μπροστά της. «Άλλη μια κίνηση θα πρέπει να είναι αρκετή για εμάς προκειμένου στη συνέχεια να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε πώς η πολιτική μας περνά στην οικονομία και για να καταλάβουμε κατά πόσο ο πληθωρισμός επιστρέφει πίσω στον στόχο μας», ανέφερε.

    Οι επενδυτές είδαν επίσης τις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών να υποχωρούν κατά ο,8% τον Μάρτιο, στις 1,42 εκατ. από 1,43 εκατ. τον Φεβρουάριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ανέφεραν πτώση στις 1,40 εκατ.

    Την ίδια ώρα οι οικοδομικές άδειες σημείωσαν βουτιά 8,8% στις 1,41 εκατ.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο  σημείωσαν οι Boeing (1,63%), Home Depot (1,20%) και JPMorgan (1,12%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Johnson & Johnson (-2,81%), Goldman Sachs (-1,70%),  Verizon (-1,32%) και Walgreens Boots Alliance (-1%).



    ΣΧΟΛΙΑ