• Business

    Netflix: Αύξηση 16% στις συνδρομές στο τρίμηνο – Δεν θα ανακοινώνει ξανά τον αριθμό τους στα επόμενα τρίμηνα

    • NewsRoom
    Τεντ Σαράντος, Co-CEO Netflix

    Τεντ Σαράντος, Co-CEO Netflix


    Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα κέρδη της Netflix για το πρώτο τρίμηνο, με τους επενδυτές πάντως να μη δείχνουν να εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα, με βάση τις πρώτες κινήσεις τους μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων στη μετασυνεδριακή διαδικασία.

    Ειδικότερα, η Netflix ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 5,28 δολάρια ανά μετοχή, την ώρα που οι αναλυτές σε έρευνα της LSEG ανέμεναν κέρδη 4,52 δολάρια ανά μετοχή.  Στο αντίστοιχο διάστημα του 2023, τα καθαρά κέρδη ήταν 1,3 δισ. δολάρια ή 2,88 δολάρια ανά μετοχή.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης έσοδα τριμήνου ύψους  9,37 δισ. δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για 9,28 δισ. δολάρια (LSEG).

    Οι συνολικές συνδρομές στην πλατφόρμα της σημείωσαν αύξηση 16% από το προηγούμενο έτος, και έφτασαν στα 269,6 εκατ., έναντι εκτίμησης 264,21 εκατ. σύμφωνα με τους αναλυτές σε έρευνα της Street Account.  Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε πως πλέον δεν θα αναφέρει τις συνδρομές επί πληρωμή από το επόμενο έτος, καθώς θα επικεντρωθεί στα οικονομικά μεγέθη.

    «Όπως έχουμε σημειώσει σε προηγούμενες επιστολές, εστιάζουμε στα έσοδα και το λειτουργικό περιθώριο ως κύρια χρηματοοικονομική μας μέτρηση», ανέφερε η εταιρεία στην τριμηνιαία επιστολή της προς τους μετόχους. . «Στις πρώτες μέρες μας, όταν είχαμε λίγα έσοδα ή κέρδη, η αύξηση των μελών ήταν ένας ισχυρός δείκτης των μελλοντικών δυνατοτήτων μας».

    Το Netflix ανέφερε πως  δημιουργεί σημαντικά κέρδη καθώς και ότι αναπτύσσει νέες ροές εσόδων όπως η διαφήμιση και η καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Ανέφερε ότι η μέτρηση των συνδρομητών έχασε τη σημασία της αφού άρχισε να προσφέρει πολλαπλές τιμές για τις συνδρομές.

    Η εταιρεία είπε ότι θα ανακοινώνει πάντως «σημαντικά ορόσημα στον αριθμό συνδρομητών καθώς θα τα ξεπενρά».

    Το Netflix σημείωσε επίσης ότι αναμένει ότι οι νέες καθαρές συνδρομές επί πληρωμή θα είναι χαμηλότερες το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο «λόγω της τυπικής εποχικότητας».

    Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περίπου 3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

    Διαβάστε επίσης

    ΔΕΗ: Στο 5,32% έφτασε το ποσοστό ιδίων μετοχών

    Autohellas: Μέρισμα 0,665 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

    Intralot: Νέα αγορά 70.730 μετοχών από την Intracom



    ΣΧΟΛΙΑ