• Business

    Nestle: Purina και KitKat έδωσαν ώθηση στα έσοδα του πρώτου εξαμήνου

    Mark Schneider, CEO Nestle

    Mark Schneider, CEO Nestle


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle, Mark Schneider, δήλωσε ότι η αύξηση των πωλήσεων φέτος θα βρεθεί στο υψηλότερο όριο του εύρους των προβλέψεων.

    Οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 7,5% έως 8% φέτος σε οργανική βάση, είπε o Schneider στους δημοσιογράφους, υπονοώντας ότι μπορεί να ξεπεράσουν την πρόβλεψη για 7,6%.

    Τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου ενισχύθηκαν περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, καθώς η Nestle αύξησε τις τιμές των τροφών για κατοικίδια Purina και των σοκολατών KitKat.

    Όπως πολλές εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, η ελβετική εταιρεία που έχει στο χαρτοφυλάκιο της τις Nespresso και Perrier ενισχύει τα έσοδα μέσω των αυξήσεων των τιμών τα τελευταία τρίμηνα, ακόμη και όταν οι όγκοι πωλήσεων υποχωρούν.

    Η μέτρηση του όγκου ήταν αρνητική για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς οι αγοραστές άρχισαν να αποφεύγουν τις υψηλότερες τιμές αγοράζοντας λιγότερα επώνυμα προϊόντα.

    Ο Schneider είπε ότι είναι βέβαιος ότι ο όγκος και ο συνδυασμός των προϊόντων που πωλούνται θα βελτιωθούν τον υπόλοιπο χρόνο, καθώς η Nestle ενισχύει τις δαπάνες μάρκετινγκ.

    Το μικτό περιθώριο, μέτρο κερδοφορίας, θα πρέπει να διευρυνθεί το δεύτερο εξάμηνο μετά από πτώση τους πρώτους έξι μήνες του έτους, ανέφερε ο Schneider.

    Διαβάστε ακόμη:

    Nestle Ελλάς: Εισέρχεται στα συμπληρώματα διατροφής – Εξαγοράζει τις δραστηριότητες της Solgar στην Ελλάδα

    Danone: Ετοιμάζει τα γιαούρτια της νέας εποχής με σύμμαχο την τεχνητή νοημοσύνη

    Santander: Τα επιτόκια εκτόξευσαν στα 2,67 δισ. ευρώ τα κέρδη 3μήνου



    ΣΧΟΛΙΑ